У Львові озвучать 45 світлофорів та 20 громадських закладів 19 Серпня 2011 13:00

15 серпня 2011 року у Львові стартує проект «Доступна Львівщина очима незрячих». Проект впроваджується програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Данії, повідомляє НБН.

Автором та виконавцем проекту є Львівський обласний фонд соціального захисту і реабілітації сліпих. «Відповідно до проекту, передбачено до 30 березня 2012 року озвучити 45 стаціонарних світлофорних об’єктів та 20 закладів громадського користування. Серед них – Головний залізничний вокзал, Львівська міська та обласна ради, ЛНУ ім. Франка, управління соціального захисту, театр Опери та балету ім. С. Крушельницької, драматичний театр ім. М. Заньковецької, Львівська філармонія. В межах проекту заплановано видати дві збірки поезій незрячих авторів, провести два дводенні шахові турніри серед інвалідів по зору, озвучити на студії та надрукувати шрифтом Брайля інструкції до 103 лікарських препаратів. А ще ми хочемо провести триденний семінар-тренінг для 30 інвалідів по зору, організувати 4 заміські екскурсії», – повідомила координатор проекту Оксана Потимко.

За словами Оксани Потимко, до виконання проекту будуть залучені представники Фонду соціального захисту та реабілітації сліпих, представники міської та обласної влади, а також благодійні організації.

«Зараз триває узгодження переліку світлофорних об’єктів та закладів громадського користування, які будуть озвучені», – додала Оксана Потимко.

Розмір гранту, наданого Міністерством закордонних справ Королівства Данії Львівському обласному фонду соціального захисту і реабілітації сліпих, складає 100 тис. грн.