«Глобус Харкова» продали з аукціону. Кошти підуть родинам загиблих в АТО 16 Лютого 2015 13:04

«Глобус Харкова» продали з аукціону. Кошти підуть родинам загиблих в АТО

У Харкові пройшов благодійний аукціон на користь родин військових і мирних жителів, які загинули в зоні АТО. На торги свої роботи представили провідні художники міста.

Загалом вдалося зібрати 675 500 гривень. Ці гроші передадуть родинам, які через війну залишилися без годувальника та опинилися у скрутному становищі.

Найгарячіші торги велися за начерк масштабного проекту Максима Розенфельда «Глобус Харкова». Зрештою власником найдорожчого лота став співорганізатор аукціону Всеволод Кожемяко. «Горе втрат непоправне, але ми зібрали у два з половиною рази більше, ніж на першому аукціоні в грудні. Дякую художникам!», – написав харківський мільйонер на своїй сторінці в Facebook.

Підключився до збору коштів і ще один харківський мільйонер – Юрій Сапронов. Його представники придбали на аукціоні пейзажі. Початкова ціна чотирьох полотен у сумі була 28 500 гривень. Купили за 98 тисяч гривень.

«Попереду ще великий шмат роботи – і з остаточного збору коштів, і з передачі їх родинам. Великої і важкої, у першу чергу емоційно, і я трохи побоююся. Але саме заради цього і було все задумано», – повідомила представник фонду-організатора «Мир і порядок» Тетяна Ландесман.

Джерело: Городской дозор