Благодійне «Свято вареника» пройшло в Івано-Франківську 16 Лютого 2015 16:26

Благодійне «Свято вареника» пройшло в Івано-Франківську

«Свято вареника» – благодійна акція на підтримку поранених прикарпатців, – пройшло в обласній Спілці художників України з ініціативи отця Володимира Данильціва та за підтримки обласної Спілки письменників.

Молодь – а це активісти Церкви Івано-Франківської архієпархії УГКЦ і студенти Вищого професійного училища готельного сервісу та туризму – поділилися на чотири команди і готують традиційні українські вареники 12 видів. Франківці куштували улюблену страву і жертвували кошти. Стрітенське дійство супроводжувала українська народна музика.

«Люди складають пожертви від 5 до 200 гривень. Акція триватиме три-чотири години. Кошти, які ми зберемо за цей час, передамо адресно пораненим. Розподілимо разом із очільниками обласного та міського Координаційних центрів з допомоги пораненим», – сказав господар свята, голова Спілки художників Микола Якимечко.

За його словами, голови Координаційних центрів – Зіновій Шкутяк, Ігор Пасічняк та Михайло Верес – також візьмуть участь у «Святі вареника» і віддадуть належне майстерності кухарів-волонтерів.

«Влітку ми проводили акцію на підтримку учасників бойових дій. Зібрали тоді 200 тисяч гривень. Сподіваємося і зараз допомогти нашим героям, які найбільше цього потребують», – відзначив Микола Якимечко.

Джерело: «Версії»