Мальтійська Служба Допомоги отримала рятувальне та навчальне обладнання від друзів з Польщу 15 Травня 2015 16:25

Мальтійська Служба Допомоги отримала рятувальне та навчальне обладнання від друзів з Польщу

У четвер, 14 травня, до Івано-Франківська доставлено вантаж рятувального та навчального обладнання для Мальтійської Служби Допомоги в Україні. Його загальна вартість сягає понад 154 000 злотих (877 000 грн.). Долучилися до цього волонтери варшавського відділу Мальтійської Служби Медичної та Мальтійської Служби Допомоги з Івано-Франківська.

Завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Польщі в рамках програми «Польська Допомога» Фундація Мальтійська Служба Медична придбала і передала в Україну 20 рятувальних рюкзаків, 40 касок з ліхтариками, 10 рятувальних дощок, 10 шин Крамера, 20 особистих аптечок, захисні окуляри, стетоскопи, рятувальні ноші тощо. Мальтійці України отримали також навчальне обладнання для Києва, Львова та Івано-Франківська: 3 манекени для реанімації з можливістю під’єднання до комп’ютера, 3 навчальні манекени, 3 манекени немовлят, 3 навчальні дефібрилятори AED, а також 3 набори до імітації ран. В наступному вантажі будуть рації та 40 комплектів рятувального одягу.

«Радію, що можемо допомогти нашим друзям з України розвивати структуру волонтерських рятувальних служб. Речі, які зараз висилаємо з Варшави, є обладнанням найвищого ґатунку. Вони служитимуть багато років», – каже Рафал Краєвский, комендант відділу МСМ у Варшаві.

Обладнання буде використане для навчання волонтерів в Україні. Навчальна програма включає курс кваліфікованої першої допомоги з елементами тактичної медицини. В Івано-Франківську воно стартує 28 травня. Заняття проводитиме Маріуш Завада – медичний рятувальник і комендант відділу Мальтійської Служби Медичної в Кентах – разом з Мар’яною Барчук, волонтером Мальтійської Служби Допомоги в Івано-Франківську.

За інформацією Мальтійської служби допомоги