У столиці пройшов студентський бал на підтримку військових 18 Травня 2015 13:55

У столиці пройшов студентський бал на підтримку військових

У суботу, 16 травня, у столиці в колонній залі Київської міської ради відбувся благодійний бал «Заради наших героїв» на підтримку військових, що беруть участь у військовому конфлікті з Росією. На зібрані 40 тисяч гривень організатори – профком студентів медичного університету імені Богомольця та Благодійний фонд «Білий Щит» – закуплять медичне обладнання для відновлення пошкодження кінцівок для військовослужбовців.

На початку планувалося, що благодійний бал пройде на підтримку дітей, та війна з Росією внесла свої корективи. «Виникла потреба допомагати солдатам, і ми не знали, як це краще зробити, як це організувати. Проводився збір грошей, закуплялися різні речі, але це було дуже мляво. І вирішили, що треба організувати масштабний захід. І найкращий варіант – у нас була давня мрія, благодійний бал», – говорить організаторка заходу п’ятикурсниця Національного медичного університету імені Богомольця Роксоляна Щеглюк.

Дівчина розповідає, що ідея проведення балу виникла 4 місяці тому, а за три місяці змогли підготувати всі показові виступи та знайти залу. Залу надала Київська міська рада, чому посприяв колишній студент медуніверситету, міський обранець Роман Головня.

Депутат розповів, що радо відгукнувся на пропозицію підтримати благодійний бал. Зі студентами домовилися, що зібрані кошти будуть передані на закупівлю необхідного обладнання для реабілітаційного центру «Київський міський клінічний шпиталь інвалідів ВВВ, учасників бойових дій та учасників АТО». «Ми створили в Києві такий реабілітаційний центр і зі студентами домовилися, що, організовуючи цей захід, кошти ми збираємо на нього, що це буде один із внесків у цей Центр», – підкреслив Головня.

За словами організаторів, за підсумками балу вдалося зібрати 40 тисяч гривень, які вони спрямують на придбання апарату для скелетного витягання або апаратів для розробки суглобів для учасників АТО.

Власне, гості балу могли досхочу натанцюватися віденського та повільного вальсу, полонезу, польки, кадрилі та повчитися основним па ча-ча-ча і танго. Окрім студентів медичного, до підготовки виступів долучився і засновник клубу спортивно-бального танцю «Style» Петро Олефіренко. Він підготував постановку полонезу та віденського вальсу.

А запальний пасадобль продемонстрували пара професіоналів: учасник проекту «Танцюють всі-2» Віталій Загоруйко разом з партнеркою – учасницею «Танці з зірками» Анною Олефіренко. Підтримали військових і зовсім малі учасники з дворічним стажем у спортивно-бальному танці, які продемонстрували ча-ча-ча.

Один із співорганізаторів балу – голова благодійного фонду «Білий щит» Ігор Степанченко розповів, що батьки діток радо відгукнулися на пропозицію участі їхніх чад у благодійному заході. «Вони підтримали ініціативу про фінансову допомогу. Якщо і далі долучатимуться до таких заходів, то будуть брати активну участь в допомозі нашим військовим, адже патріотизм не має ніяких вікових обмежень», – зазначив він.

Окрім майбутніх медиків, підтримати військових прийшли і майбутні захисники Української держави, курсанти двох військових інститутів – Військового інституту телекомунікацій та інформатизації та Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Джерело: Сіль