Комп’ютерний клас для бомжів відкрили в Києві 2 Вересня 2011 15:16

Перший в Україні комп’ютерний клас для бездомних відкрився в Києві 1 вересня в День знань. Крім бездомних, навчатися в ньому основам програмування зможуть нарко- і алкозалежні, які бажають позбутися своєї недуги.

За словами президента Всеукраїнського благодійного фонду «Соціальне партнерство» Артема Макєєва, комп’ютерний клас створений для інтеграції в соціум людей, викинутих суспільством на узбіччя життя. Тепер кожен бажаючий зможе безкоштовно відвідувати заняття. Професійно опанувавши комп’ютер, бездомні, наркомани й алкоголіки, яких суспільство вже скинуло з рахунків, зрештою зможуть стати веб-дизайнерами, програмістами, та, опанувавши спеціальність, повернутися до повноцінного життя.

Як повідомив Артем Макєєв, програма занять розрахована на 8 курсів, по закінченні якої кожен слухач у випадку успішного складання іспитів отримає сертифікат програми Microsoft Unlimited Potential.

Ремонт у кабінеті робили самі бездомні, щоб заняття розпочалися якомога швидше. Загалом в комп’ютерному класі наразі створено 10 навчальних місць, об лаштованих комп’ютерами, навчати бездомних будуть дипломовані фахівці.

За словами Артема Макєєва, відкриття комп’ютерного класу – один з етапів глобальної стратегії благодійного фонду, яка полягає в соціалізації людини через оволодіння нею новою професією. Такий підхід вже виправдав себе при реалізації інших проектів у Благодійному центрі «Стефанія» та реабілітаційному центрі «Схід».

Артем Макєєв вважає, що впровадження подібного підходу на державному рівні дозволило б значною мірою вирішити проблему соціалізації бездомних, наркоманів і алкоголіків, які бажають повернутися до нормального життя, в масштабах всієї країни.

При реалізації проекту Фонд отримав підтримку від компанії«Microsoft Ukraine», яка надала ліцензійне ПО, проекту IDEA «Відкритий світ інформаційних технологій», який надав пакет навчальних програм, а також від «Правекс-банку», які забезпечив клас комп’ютерами, меблями та оргтехнікою.

ВБФ «Соціальне партнерство»