Стартує третій щорічний фестиваль добра «Червоні носики» 23 Червня 2015 18:24

Стартує третій щорічний фестиваль добра «Червоні носики»

26 липня 2015 року в Маріїнському парку в Києві та 30 серпня у Львові відбудеться Фестиваль добра «Червоні носики».

Благодійний захід, який вже більше 27 років проходить в усьому світі,  втретє відбудеться у Києві та Львові. Символ фестивалю – червоний клоунський носик, який запропонують одягнути усім відвідувачам в знак підтримки важкохворих діток. Цей символ робить територію фестивалю особливою: тисячі малюків та дорослих в червоних носах осяюють усе навколо сміхом, посмішками та добром. Тому девіз Фестивалю – ДОПОМАГАТИ ВЕСЕЛО!

В усьому світі публічні люди вважають за честь підтримати фестиваль і зробити фотосесію у носику. В цьому році першими такий флешмоб розпочали журналісти, до них приєднались відомі співаки та безліч простих людей, які радо купують носики та сувеніри, фотографуються і запрошують друзів до веселої ініціативи. Свої фото люди розміщують у соцмережах і  публікують на сторінці фестивалю у соціальній мережі Фейсбук «Red nose day Ukraine». Вартість носика – символічна благодійна пожертва в 20 гривень.

За історію проведення фестивалю у світі видумали безліч  акцій і навіть ритуалів. Це і вечірки червоних носиків, і ярмарки,  і програмки для підбору аватарок, і навіть «податок на сором» для тих, хто соромиться одягти цей аксесуар.

Цього року Фестиваль збиратиме кошти на придбання діагностичного обладнання у Національний інститут раку. Мета: зібрати 87 000 гривень – вартість  діагностичного набору візуалізації та реагентів до нього. Звіт щодо закупівель буде опубліковано на сайті фонду www.zaporuka.com.ua.

Підтримати фестиваль може кожен. На сторінці Фестивалю www.facebook/rednosedayua протягом усього літа продаватиметься благодійна сувенірна продукція: носики, футболки, чашки та інше. Все це можна буде придбати і під час самого заходу. Допомагайте весело – фотографуйтесь у носику, розміщуйте та поширюйте своє фото у соцмережах! Ваш носик рятує дітей!

RED NOSE DAY було започатковано в Англії в 1988 р. благодійною організацією Comic Relief. Це наймасштабніша благодійна акція, яка поширюється в усьому світі. У 2013 році  Фестиваль «Червоні носики» відбувся у Києві та Львові,  зібрав понад 30 тисяч гривень на лікування дітей.

Додаткова інформація: (050) 410-44-84, (044) 361-56-97 Ірина Сахно, [email protected].

Джерело: ВБФ «Запорука»