Студенти луцького училища власноруч змайстрували квадрокоптер для бійців АТО 8 Липня 2015 12:36

Студенти луцького училища власноруч змайстрували квадрокоптер для бійців АТО

Учні Луцького вищого професійного училища разом із своїм викладачем самотужки розробили модель квадрокоптера, який найближчим часом передадуть волинським військовим у зону проведення АТО.

За словами викладача луцького училища та керівника проекту Валерія Овсяннікова, ідея створення квадрокоптера для волинських військових з’явилася ще у минулому році. У вересні 2014 року учні розпочали збір коштів для допомоги українським військовослужбовцям, проводячи різні благодійні акції.

«Наші студенти спочатку допомагали коштами пораненим бійцям АТО, які знаходились на той час у госпіталях. Їм носили продукти, ліки та інші необхідні речі. Серед тих, хто воює на Донбасі, є і наші учні. Я з ними багато спілкувався і зрозумів, що зараз необхідна допомога диверсійно-штурмовим бригадам, які практично не мають ніяких квадрокоптерів, навіть «самопальних», – мовив Овсянніков.

Розробкою і детальним плануванням квадрокоптера займалися учні, які здобувають в училищі професію радіомеханіка. Вони днями і ночами наполегливо сиділи над створенням креслень, детально вивчали вже існуючі літальні прилади, аби від них почерпнути потрібну інформацію. Квадрокоптер спеціально створювали таким чином, аби його могли використовувати різні роди військ.

Валерій Овсянніков зазначив, що учні училища настільки перейнялись розробкою квадрокоптера, що у кінці навчального року писали свої дипломні роботи про цей літаючий апарат. Він зазначає, що новостворений квадрокоптер – це результат розробок та структурних схем, які створювали декілька учнів. Він є унікальним у своєму роді, адже проектувався на абсолютно нових творчих ідеях прогресивної молоді.

«Можливо, наш квадрокоптер не виглядає, як його російський аналог «Фантом», але за своєю функціональністю він нічим не гірший. Обладнаний цифровою камерою з великим розширенням зображення, яка може знімати як відео, так і фото, і невеликим планшетом, на який виводиться зображення. Якби ми мали більші фінансові можливості, то квадрокоптер можна було б ще більше вдосконалити, покращивши його характеристики. Ми звертались до представників місцевої влади з проханням про матеріальну допомогу на наш проект, але вони нам відмовили», – зазначив викладач.

Квадрокоптер пройшов усі технічні випробування. Він може знаходитись у повітрі близько 30 хвилин без підзарядки, а максимальна висота, на яку він може піднятися, – майже 1000 метрів.

Новенький квадрокоптер студенти навчального закладу днями передадуть бійцям 14 окремої механізованої бригади, яка знаходиться на постійній дислокації у місті Володимирі-Волинському, але більша частина її бійців воюють нині у Донецькій області.

На цій розробці квадрокоптера юні умільці не збираються зупинятися. Наступним технічним проектом, яким планують зайнятися учні та викладачі Луцького вищого професійного училища, стане робот для розмінування.

Джерело: ВолиньPost