Львівщина: Благодійники влаштовують дитячий велопробіг із Соснівки до Освенціма 5 Серпня 2015 11:09

Львівщина: Благодійники влаштовують дитячий велопробіг із Соснівки до Освенціма

У п’ятницю, 7 серпня, на Львівщині стартує дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України». Захід організовує Благодійний фонд «Еко-милосердя» за підтримки Сокальської районної ради.

У рамках проекту 10 велосипедистів (8 дітей та 2 дорослих) здійснять подорож із Соснівки, що на Львівщині, до польського містечка Освенцім і повернуться назад. Пробіг охопить 1245 км і триватиме 24 дні, інформує керівник проекту, президент благодійного фонду «Еко-милосердя» Павло Савчук. Фінішуватимуть велосипедисти 30 серпня у Белзі, де візьмуть участь в Європейських днях добросусідства «Белз – Корчмин, Україна – Польща».

В Освенцімі діти відвідають концтабір «Аушвіц – Біркенау», де зараз створений всесвітньо відомий музей. Також заплановані розважальні заходи, ознайомлення з туристичними об’єктами Польщі.

«Мета акції перш за все у тому, щоб організувати літній відпочинок та оздоровлення дітей, виховувати в них найкращі людські риси, формувати здоровий спосіб життя, налагодити зв’язки з молоддю сусідньої європейської країни – Польщі та показати європейські стандарти життя. Також діти хочуть зробити свій внесок в боротьбу за мир, а саме – привернути увагу української та польської громадськості до процесу європейської інтеграції України та необхідності миру для Європи», – зазначив Павло Савчук.

Організатори звертаються до усіх небайдужих з проханням про фінансову підтримку акції. Номер картки Приватбанка – 5363 5423 0514 1930 (Савчук П.О.).

БФ «Еко-милосердя» вже організовував схожі дитячі велотуристичні заходи. Зокрема, транскарпатські дитячі велопробіги «Буг – Уж» та «Соснівка – Говерла – Соснівка», а також Трансєвропейський дитячий веломарафон «Україна – Атлантика», який охопив 8 країн Європи (3500 км за 61 день). У 2013 році активістка фонду Віра Олеш стала переможницею І Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійник – фізична особа».

Джерело: Zaxid.net