У 17-й лікарні міста Києва перебувають 30 поранених правоохоронців. Оперативна інформація щодо потреб – у волонтерів 2 Вересня 2015 18:45

У 17-й лікарні міста Києва перебувають 30 поранених правоохоронців. Оперативна інформація щодо потреб – у волонтерів

У Київській міській клінічній лікарні №17 перебуває близько 30 правоохоронців, поранених 31 серпня під Верховною Радою. Стан принаймні одного з них лікарі оцінюють як важкий, пацієнт знаходиться у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії після важкої операції на черевній порожнині. Інші поранені були перевезені до шпиталів МВС.

«На разі лікарі виконують всі заплановані заходи з лікування та оперативних втручань. Навантаження доволі високе, але лікарям Київської міської клінічної лікарні №17 до цього не звикати: щоденно, цілодобово вони надають висококваліфіковану медичну допомогу пацієнтам з політравмою. Слід також згадати буремні події лютого 2014 року, коли під час масових протестних акцій лікарня активно приймала постраждалих та хворих майданівців. Постраждалі правоохоронці забезпечені необхідними медикаментами. Потреби в предметах особистої гігієни, засобах догляду та інших питаннях відслідковує Волонтерський центр, з яким ми співпрацюємо з лютого 2014 року», – зазначила нач. мед. КМКЛ № 17 Тетяна Барановська.

Небайдужі кияни, які прагнуть допомогти потерпілим у сутичках та дізнатися про оперативні потреби 17-ї лікарні, можуть звертатися до волонтерського центру Міжнародного благодійного фонду «Кожен може» за телефоном гарячої лінії (068) 872-68-68, або зі сторінки фонду у мережі Фейсбук https://www.facebook.com/everybody.can.ua?fref=ts. Координатор волонтерського центру при КМКЛ № 17 – Олена Коломийчук.

За інформацією МБФ «Кожен може»