Добрі активності Wizz Air Kyiv City Marathon 2015: Благодійний марафон та Благодійний забіг «БіжиДопоможи» 7 Вересня 2015 16:44

Добрі активності Wizz Air Kyiv City Marathon 2015: Благодійний марафон та Благодійний забіг «БіжиДопоможи»

27 вересня 2015 року вже вшосте відбудеться Київський марафон, титульним спонсором якого виступає компанія Wizz Air. У рамках марафону запланована низка доброчинних акцій, серед яких – Благодійний забіг «БіжиДопоможи» та Благодійний марафон. Про це організатори акції повідомили 7 вересня під час прес-конференції, що відбулася в ІАА «Главком». У заході взяли участь засновник Wizz Air Kyiv City Marathon 2015 Дмитро Черніцький, та члени однієї з команд Благодійного марафону – відома співачка і радіоведуча Соня Сотник і координаторка Центру допомоги вимушеним переселенцям «Фролівська 9/11» Леся Литвинова.

Благодійний марафон вже став традиційною складовою Київського марафону та Київського напівмарафону. За словами Дмитра Черніцького, соціальна складова є невід’ємною частиною подібних акцій в усьому світі, мета яких, з одного боку, популяризація здорового способу життя, а з іншого – постановка певної суспільної проблеми та необхідність згуртування громади заради її спільного вирішення.

Організації – учасники Благодійного марафону залучають друзів-фандрайзерів (як правило, відомих медійних персон), які бігтимуть одну з дистанцій марафону, а під час підготовчого періоду проводять «забіг» у соціальних мережах з метою збору коштів на визначені доброчинні програми і проекти. Благодійний марафон триває до дня марафону – 27 вересня, після чого організатори підбивають підсумки та оголошують загальну суму зібраних коштів та результат особистого змагання – хто з фандрайзерів зміг залучити найбільше грошей на підтримку свого проекту.

Навесні цього року у другому Благодійному марафоні, який відбувся у рамках Nova Poshta Kyiv Half Marahton, взяло участь сім благодійних фондів. Загалом фандрайзери зібрали 644 595 гривень. Переможцем благодійного марафону стала фандрайзер благодійного фонду «Таблеточки» Анастасія Береза, яка зібрала 101 450 гривень.

«Це мобільна модель, яка може давати великі дивіденди благодійної організації, – каже Дмитро Черніцький, – стимулює їх не бути пасивними. Наш захід дає можливість благодійникам розповісти про свої потреби та звернутися по допомогу, але й вимагає від них активних дій».

Цього разу Благодійному марафоні також беруть участь сім організацій. Це Благодійний фонд «Благомай», Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром», Міжнародний благодійний фонд «Таблеточки», Міжнародний благодійний фонд «Happy Paw» («Щаслива лапа»), Благодійна фундація України «Відкриті серця», Благодійний фонд «СВОЇ» (Волонтерський центр «Фролівська 9/11») та Всеукраїнський благодійний фонд «Соціальне партнерство». Три з них – «Благомай», «Соціальне партнерство» та «Happy Paw» – є членами Асоціації благодійників України.

Докладніше про учасників Благодійного марафону та відомих фандрайзерів, яких залучили українські доброчинці, – за посиланням http://kyivmarathon.org/blagodijnij-marafon/.

Благодійний забіг «БіжиДопоможи» – це забіг довжиною у 2 кілометри, учасники якого разом з благодійним фондом «Таблеточки» роблять важливий внесок у порятунок дітей, які мають онкогематологічні захворювання. Мінімальна вартість благодійного внеску – 150 гривень, але учасник може самостійно обрати суму. Усі зібрані кошти будуть спрямовані для придбання медикаментів онкохворим малюкам, що знаходяться на лікування у двох найбільших українських лікарнях – НДСЛ «ОХМАТДИТ» та Київському дитячому обласному онкодиспансері. Як долучитися до забігу «БіжиДопоможи» – за посиланням https://www.facebook.com/events/1457861691209035/.