Пола Маккартні визнали філантропом року 14 Вересня 2011 12:43

Пола Маккартні визнали філантропом року

Полу Маккартні буде присвоєно титул філантропа 2012 року. Таке рішення прийняли представники благодійного відділення Національної академії мистецтва і науки звукозапису США MusiCares, пише Lenta.ru з посиланням на Variety.

Комісія MusiCares вирішила відзначити Маккартні за його велику благодійну роботу і творчу діяльність.

«Унікальний талант, відданість справі і відвертість, що їх він [Маккартні] привносить у свої проекти і виступи не мають собі рівних, але при цьому не поступаються тій щедрості і внескам, що направляються ним на різні благодійні цілі», – йдеться в офіційній заяві голови Академії Ніла Портноу. Маккартні ж у свою чергу заявив, що вважає заняття музикою одним зі способів надання допомоги тим, хто на неї потребує.

Урочиста церемонія і званий обід на честь музиканта відбудуться 10 лютого 2012 року в Лос-Анджелесі. Всі кошти, виручені під час цього торжества, а також інших заходів, що передують церемонії вручення «Греммі» (засновником премії є Академія звукозапису), будуть спрямовані у благодійні фонди MusiCares.

Організація MusiCares надає допомогу представникам музичного співтовариства, коли ті на неї потребують. У спектр послуг, які надає благодійний напрямок Академії, входять медична, соціальна і фінансова допомога.

Пол Маккартні є активним учасником благодійних акцій і концертів. Зокрема, музикант відомий як захисник прав тварин і активний пропагандист ідеї про необхідність навчання трансцендентальної медитації.