Відбулась щорічна Конференція ВБО «Асоціація благодійників України» 12 Грудня 2016 19:05

Відбулась щорічна Конференція ВБО «Асоціація благодійників України»

8 грудня 2016 року в Київському міському будинку вчителя відбулась щорічна Конференція Всеукраїнської благодійної організації «Асоціація благодійників України».

Президент Асоціації, Олександр Максимчук, представив присутнім результати діяльності за 2016 рік. Сьогодні Асоціація благодійників об’єднує 65 членів – це громадські, благодійні і волонтерські організації, спільноти, соціально відповідальний бізнес, фізичні особи, для яких благодійність є невід’ємною частиною життя. Серед них – фонди, які вирішують суспільні проблеми по всій Україні та в окремих регіонах, професійні і релігійні організації, корпорації і прості громадяни. Проекти Асоціації благодійників вже добре знані й очікувані у благодійному просторі Україні. Один з найбільших – Національний конкурс «Благодійна Україна», єдиний в країні загальнонаціональний конкурс, який шукає і відзначає кращих благодійників і найбільш ефективні благодійні ініціативи.

Володимир Демчак, член Праління, розповів, що зараз Асоціація благодійників займається модернізацією існуючого законодавства, вона лобіює запровадження в Україні «відсоткової філантропії» – внесення змін у Податковий кодекс, які б дозволили громадянам, сплачуючи податок, відраховувати певну частину на користь благодійних організацій.

Ще один проект – Національний конгрес «Благодійна Україна» – функціонує як майданчик для обговорення проблем, досягнень і впровадження нових практик усередині благодійної діяльності.

Центральною подією Конференції стало затвердження стратегічних напрямів діяльності Асоціації на 2017 рік. Олександр Максимчук запропонував продовжувати традиційні програми і проекти, а також представив Проект програми «Всеукраїнська антикризова гуманітарна програма «Допоможи Україні».
«Нові виклики змушують нас інакше реагувати на події в Україні. Нові потреби і нові проекти ми можемо систематизувати таким чином: військова медицина, дитяча медицина, допомога родинам загиблих українських військових, допомога українській армії, допомога вимушеним переселенцям із зони АТО, культурологічні проекти, фінансування стартапів та іноваційних проектів. Спираючись на досвід, напрацювання та можливості членів Асоціації, пропонується об’єднати існуючі та запровадити нові проекти в рамках цієї програми, можливо, частково модернізуючи їх та систематизуючи для досягнення їх мети», – говорить президент Асоціації.

Приємним сюрпризом стало нагородження почесними грамотами Міністерства соціальної політики України за плідну роботу у секторі доброчинності.
Отже, щиро вітаємо Олександра Максимчука, Сергія Ісаєнка, Марину Крису, Ігоря Ратушного та Марію Адамчук.

Бажаємо нових звершень на благо України!