«Асоціація благодійників України» та «Імперіал Тобако Юкрейн» встановлять в Музеї Рильського опалювальний котел 26 Вересня 2011 11:02

«Асоціація благодійників України» та «Імперіал Тобако Юкрейн» встановлять в Музеї Рильського опалювальний котел

24 вересня 2011 року ВБО «Асоціація благодійників України» спільно з компанією «Імперіал Тобако Юкрейн» передали благодійну допомогу Київському літературно-меморіальному музею Максима Рильського.

Захід відбувся під час церемонії відкриття традиційного мистецького свята музею «Голосіївська осінь – 2011», цього року присвяченого французькій поезії та українсько-французьким культурним зв’язкам.

Звертаючись до присутніх, Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук відзначив важливість підтримки культурної та мистецької спадщини українського народу з боку благодійних організацій та соціально відповідального бізнесу. Він підкреслив, що одним з пріоритетів в роботі Асоціації є підтримка музеїв і розповів про попередні акції у цьому напрямі, зокрема – відзначення благодійної діяльності музеїв під час всеукраїнської акції «Музейна подія року».

«Нам дуже приємно, що до нас доєднується соціально відповідальний бізнес, пропонуючи довгострокові благодійні програми і проекти, – сказав Олександр Максимчук. – Допомога вашому музею – це перший етап нашої спільної з «Імперіал Тобако» програми».

АБУ та «Імперіал Тобако» хочуть допомогти музею підготуватися до холодного сезону – придбати і встановити газовий опалювальний котел. «Ми хочемо допомогти вам, щоб ті чудові експонати, які зберігаються в музеї Рильського, були в теплі, в безпеці», – сказав президент Асоціації благодійників України.

Від імені компанії «Імперіал Тобако Юкрейн» музей привітали заступник директора Андрій Іванов та спеціаліст по зв’язкам з урядовими організаціями Олексій Калашников. «Ми любимо наше місто, пишаємося його багаторічною історією, його визначними мешканцями і хочемо, щоб з кожним роком воно ставало красивішим і затишнішим, – сказав Андрій Іванов. – Музей Максима Рильського – це справжній куточок творчості у сучасному Києві, такі визначні культурні об’єкти потребують підтримки з боку соціально відповідального бізнесу».

Директору Київського літературно-меморіального музею М.Рильського Вікторії Колесник було вручено сертифікат на опалювальне обладнання для покращення матеріально-технічної бази музею на загальну суму понад 26 тисяч гривень. Наразі тривають роботи по встановленню котла, які будуть завершені найближчим часом.

Програма «Київ – наше місто» – довгострокова програма корпоративної соціальної відповідальності компанії «Imperial Tobacco» в Україні, яка реалізується спільно з Асоціацією благодійників України та приурочена до 150-річчя заснування Київської тютюнової фабрики. Програма скерована на підтримку та розвиток культурної спадщини, природного та рекреаційного фонду, визначних місць міста Києва, надання адресної благодійної допомоги всесвітньо відомим об’єктам столиці. Проект також передбачає благодійну допомогу Національному Ботанічному саду ім.М.М.Гришка.

Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського – літературно-меморіальний музей, присвячений українському поетові, перекладачеві і громадському діячеві Максиму Тадейовичу Рильському, розміщений у його будинку в київському Голосіїво. Двоповерховий з горищем будинок зведений за проектом самого Максима Тадейовича й дотепер зберігає дух творця; тут бували, як за життя поета, так і вже в музеї, чимало видатних діячів української культури, митців-початківців, проводилися різноманітні заходи.

Фото Максима Короденка


Галерея (27 фото)

* Для перегляду клікніть на фото