Завершено опитування у визначенні переможців “Почесної відзнаки імені Богдана та Варвари Ханенків” 26 Грудня 2018 12:24

Цього року Асоціація благодійників України разом із партнерами запровадила щорічну Почесну відзнаку імені Богдана та Варвари Ханенків за особливий внесок у розвиток доброчинності в Україні. 15 грудня 2018 року офіційно завершилося відкрите опитування членів благодійних, волонтерських та інших неурядових організацій, урядовців, представників соціально-відповідального бізнесу та медіа, отримувачів доброчинної допомоги. Кожен, хто взяв участь в опитуванні, виділив по три кандидатури на відзнаку у двох номінаціях:  «Доброчинець – фізична особа» та «Доброчинець – організація, спільнота», які на їхню думку, зробили особливий внесок у розвиток добротворення  в Україні у 2018 році.  

Переможцями Почесної відзнаки стануть кандидати, які отримають найбільше голосів, за підсумками опитування.

Перше нагородження переможців ексклюзивними відзнаками відбудеться 23 січня 2019 року в  Укрінформі під час публічної презентації чергового річного звіту «Зелена книга української доброчинності -2018».

Родина Богдана та Варвари Ханенків не лише зібрала найкращу мистецьку колекцію, а й самовіданно зберігала її у складні часи, щоб потім передати громаді та з неї утворити Національний художній музей західного і східного мистецтва імені Богдана Івановича та Варвари Ніколівни Ханенків, або «Музей Ханенків», як вони хотіли його назвати.

Засновником та організатором вручення  «Почесної відзнаки імені Богдана і Варвари Ханенків» є Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України». Логістичний партнер: Молодіжна агенція «НОВІ».

На фото з відкритих джерел (Вікіпедія) ліпний герб Ханенків, який зображений на фасаді родинного будинку по вул. Терешенківська, 15. Герб був відтворенний після реконструкції будинку в 1989 році. Старий герб, створенний у 1882 році архітекторами Мельцером та Марконі у радянські часи був повністю знищенний.