Весільна сукня Кейт Міддлтон привабила рекордну кількість відвідувачів у Букінгемський палац 6 Жовтня 2011 15:14

Виставка, в рамках якої можна було побачити весільну сукню герцогині Кембриджської Кейт Міддлтон, привабила рекордну кількість відвідувачів у Букінгемський палац.

За час роботи виставки резиденцію Єлизавети II відвідало 680 000 осіб, повідомляє Корреспондент.net.

Сама експозиція традиційної літньо-осінньої виставки у палаці була присвячена роботам Фаберже з Королівської колекції (Royal Collection), але після весілля принца в квітні 2011 року в неї було вирішено включити вінчальний наряд, оригінальне взуття та аксесуари герцогині Кембриджської і навіть весільний торт, який залишився практично незайманим, і до нього заново прибудували тільки верхній ярус.

Крім того, в залах палацу були представлені зразки тканин, з яких зроблено плаття, а також демонструвався фільм, де дизайнер дому Alexander McQueen Сара Бертон розповідала про створення вбрання.

Бажаючих відвідати експозицію не відлякали досить дорогі квитки – вхід на виставку коштував 17,5 фунта стерлінгів (близько 20,5 євро).

Точні дані про доходи, отримані від реалізації квитків та продажу сувенірів, пов’язаних з експозицією, поки не наводяться. Однак, вже можна зазначити, що тільки на квитках резиденція британських монархів заробила приблизно 10,5 мільйона фунтів.

Як очікується, частина грошей буде передана на утримання королівської колекції предметів мистецтва, кошти, що залишилися, за бажанням самої герцогині, переведуть на рахунок благодійної організації (фонд був заснований незадовго до весілля Кейт і принца Вільяма).

Представник Королівського колекції називав ажіотаж навколо виставки "ефектом Кейт", адже поява на виставці вінчального вбрання призвела до значного збільшення кількості відвідувачів у порівнянні з минулим роком, коли палац відвідало 413 000 осіб. І все це на тлі загального зростання популярності британської монархії в світі після королівського весілля.

Попередній рекорд відвідуваності належав самій першій виставці в Букінгемському палаці в 1994 році – тоді в резиденцію Єлизавети II прийшли 420 тисяч осіб. Саме тоді з’явилася традиція відкривати для публіки королівські покої, і сталося це через елементарний брак коштів.

Весілля Кейт Міддлтон і принца Вільяма відбулося в Лондоні 29 квітня 2011 року. Сукню для нареченої виготовила нинішня глава модного будинку Олександра Маккуїна Сара Бартон. Незабаром після торжества стало відомо, що плаття можна буде побачити в Букінгемському палаці з 23 липня по 3 жовтня. При цьому традиційні дні "відкритих дверей" у резиденції у зв’язку з підвищеним інтересом публіки до весілля британського принца і його обраниці спочатку були продовжені – зазвичай відвідування палацу призначають на період з серпня по вересень.

Нагадаємо, що в серпні 2011 року Лондон відібрав у Нью-Йорка титул столиці моди. Це сталося, зокрема, завдяки Кейт Міддлтон, яка зуміла стати головною героїнею нового модного сезону.