Молодь з Норвегії навідалася на Закарпаття з благодійною акцією 7 Жовтня 2011 13:27

Молодь з Норвегії навідалася на Закарпаття з благодійною акцією

До Закарпатської області завітала норвезька молодь із доброчинною метою. Три дні поспіль 48 хлопців і дівчат віком від 17 до 25 років з олімпійського міста Ліллегаммер відвідували закарпатські дитячі будинки й заклади для людей похилого віку та щедро наділяли їх мешканців всілякими подарунками, повідомляє «Вся закарпатська правда».

Стареньким завезли продукти. Малеча ж отримала ще й гарні іграшки, а дехто – й спортивну форму.

За словами співорганізатора акції, депутата обласної ради Федора Райчинця, вже давно була попередня домовленість із президентом біблійного товариства Норвегії про те, що на Закарпаття приїде група молоді у таке триденне благодійне турне.

Скандинавські філантропи навідалися до Сваляви в обласний дитячий реабілітаційний центр, у дитбудинок та до закладу для людей похилого віку; у Нижніх Воротах завітали в місцеву школу-інтернат і дім для людей похилого віку. А в село Грабово на Мукачівщині, яке потерпіло від повені, повезли свіжоспечений хліб.

В Ужгороді навідали спеціальну школу-інтернат для глухих дітей, у Великому Березному ще одну школу-інтернат.

Також норвежці побували в ромському таборі в селі Порошково на Перечинщині.

Крім того, малеча отримала не лише, так би мовити, дари матеріальні – ще були концертні програми, дружнє спілкування та веселі ігри.

До речі, через тиждень на Закарпаття приїде група зі США з такою ж благодійною метою.