У школах та церквах Тернополя збирають гроші на апарат для онкохворих дітей 11 Жовтня 2011 15:06

Близько 25 тисяч гривень зібрали волонтери на придбання гематологічного аналізатора крові для дітей, хворих на рак. Апарат необхідний для кращого діагностування та лікування онкохворих дітей.

– У лікарні мене вразили очі батьків та дітей… А ще я не очікувала там побачити дітей такого різного віку – і зовсім маленьких, і 16-річних. Всіх їх об’єднує одне бажання – вилікуватись та повернутися додому, – каже волонтер «Іскри любові» Марія Сидор. 
Щоб зібрати необхідну суму, 100 тисяч гривень, протягом жовтня проводитимуть благодійні акції у школах та церквах міста. До проекту долучаться волонтери з різних молодіжних та християнських організацій.

– Цього тижня діти із християнської школи-колегіуму імені патріарха Сліпого проведуть у школі дві акції – солодкий стіл та благодійний ярмарок, – розповідає волонтер молодіжної організації «Іскра любові» Марія Сидор.

Смачну випічку на «солодкому» ярмарку 12 жовтня діти продаватимуть у приміщенні свого навчального закладу, колишньої школи №12.

– Діти з радістю долучаються до таких благодійних заходів. Вони хочуть допомагати, тому не варто їх обмежувати у цьому бажанні, – запевняє пані Марія.

Окрім випічки, учні школи-колегіуму продаватимуть власноруч виготовлені вироби під час іншої акції.

– Фантазія дітей вражає: їхні вироби ми продаватимемо у п’ятницю, 14 жовтня, на ярмарках, які відбуватимуться відразу у трьох місцях – біля церкви Йосафата і Святих Володимира та Ольги, що на «Дружбі», та біля кооперативного коледжу, – продовжує волонтер. – Запрошую тернополян приєднатися до нас та підтримати дітей.

Волонтери гематологічного відділення відвідують тернопільські школи, де розповідають про медичний апарат. Окрім того, щонеділі добровольці стоятимуть із скриньками біля церков.

– Біля Катедри минулого тижня тернополяни пожертвували на апарат 11 тис. 258 грн., 300 доларів та 25 євро, – розповідає волонтер Лілія Домарацька. – Всі ці гроші наступного дня ми поклали на банківський рахунок. Дуже вдячні всім, хто підтримує нас у цьому проекті.

Джерело: «Громадський простір»