Брати Клички – «Спортсмени із серцем» 8 Листопада 2011 19:02

Німці офіційно вшанували Віталія та Володимира Кличків як «Спортсменів із серцем», відзначивши обох братів відповідною премією за їхню соціальну активність та благодійну роботу під час щорічного балу спортивної преси. Повідомляє «Високий Замок»

Отримати національну премію «Спортсмени із серцем» на 30-й бал спортивної преси ФРН у Старій Опері у Франкфурті-на-Майні 5 листопада прибув лише старший брат Віталій, оскільки молодший Кличко саме був гостем на популярному у Німеччині телевізійному шоу Wetten dass… у Лейпцигу.

«Брати і давати» – їхнє гасло, зауважив Віталій Кличко у своїй промові. Брати хочуть допомагати передусім тим, хто потребує допомоги найбільше, – дітям. Залучити їх до спорту – альтернатива вуличній злочинності, алкоголю та наркотикам. Кличко ще раз озвучив свою обіцянку, яку колись дав матері, – ніколи не виступати на рингу проти молодшого брата.

Наостанок Віталій Кличко пообіцяв і надалі відстоювати позиції у спорті і політиці. Як політик Кличко наголосив, що Україна належить до Європи, і він та його брат робитимуть усе можливе, аби це було більш помітно і в системі цінностей їхньої батьківщини.

«Поборотися» за премію Кличкам довелося з такими німецькими спортсменами, як баскетболіст Дірк Новіцкі, тенісист Тімо Болль, біатлоністка Магдалена Нойнер, а також з японською чемпіонкою цьогорічної світової першості з футболу Хомаре Сава. Обґрунтовуючи вибір журі Кличків, директор Франкфуртського аеропорту Штефан Шульте назвав дві причини: місія боксерів як спеціальних послів ЮНЕСКО та їхній фонд, який допомагає дітям в Україні.

За одним столом із Віталієм Кличком сиділа і відома німецька фігуристка Катарина Вітт, яку того ж вечора було відзначено як «Легенду спорту». Вітт стала першою жінкою, яка отримала цю нагороду. Досі звання «Легенди спорту» отримали Франц Бекенбауер, Олівер Кан, Борис Беккер та Гайнер Бранд.