На Львівщині фонд «Карітас» розпочинає Різдвяні благодійні акції 16 Листопада 2011 11:07

15 листопада, Благодійний фонд «Карітас» Самбірсько–Дрогобицької єпархії Української греко-католицької церкви розпочав традиційні акції «Різдвяна свічка» та «Святий Миколай у кожному з нас». Повідомляє портал «Громадський простір».

Благодійна акція проводиться в рамках всеукраїнської акції «Різдвяна свічка», яку організовує Міжнародний благодійний фонд «Карітас України», і полягає в розповсюдженні спеціально виготовлених свічок.

Вони виготовляються неповносправними особами, а зібрані в акції кошти йдуть на потреби дітей та молоді з особливими потребами, а також найбільш потребуючим категоріям дітей, якими опікується «Карітас». Акція триватиме до 6 січня 2012 року.

Акція «Святий Миколай у кожному з нас» – це збір коштів для дітей з неблагополучних родин, які проживають в бідності, часто голодні та недоглянуті.

«Такі акції виконують дуже важливі виховні функції: вони пропагують та заохочують до милосердя, співчуття, жертовності, а також згуртовують, єднають людей. Ми можемо просто купити іншу красивішу чи більшу свічку. Але, склавши пожертву на бідних, людина відчуває, що тим самим допомагає їм», – розповідає о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас СДЄ».