Третій Віденський бал у Чернігові допомагатиме хворим дітям 25 Листопада 2011 17:39

Третій Віденський бал у Чернігові допомагатиме хворим дітям

Третій Віденський бал у Чернігові відбудеться 17-го грудня в приміщенні Чернігівського обласного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка. Початок о 19-00.

Для учасників балу вiдчиняться дверi аристократичної культури, зачарує галантність кавалерів та магія розкішних суконь найчарівніших дам. Гості матимуть змогу поринути в чарівний світ віденських балів, танцювати під супровід оркестру, спілкуватись у невимушеній, проте елегантній та вишуканій атмосфері заходу.
Бал є благодійним і цього року разом з Вами Ми допомагаємо Дитячому відділенню Обласного протитуберкульозного диспансеру.

Ціль: закупити медичне обладнання (ультразвуковий інгалятор для профілактики і ефективного лікування дихальних шляхів) та меблі для палат.

Головною подією балу буде благодійний аукціон картин чернігівських художників. Отримані кошти підуть на закупівлю  обладнання та меблів для дитячого відділення Обласного туберкульозного диспансеру.

Для учасників балу бажано дотримуватись дресс-коду: для пані – вечірня сукня повної довжини, для кавалерів – фрак, діловий костюм з метеликом. Наявність масок вітається.

Організаторами акції виступають Чернігівський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної організації «Студентська республіка» та Центр «Вікторія-денс».

Деталі за тел.: 050-169-19-80 або на сайті: Центр «Вікторія-денс»

Довідково:

Благодійний проект «Подаруй дитині казку»
Проект був започаткований у 2008 році. Для допомоги дітям використовувались кошти, що були зібрані студентами у ВНЗ міста та області, також по місту Чернігову ходили волонтери і збирали кошти. Дуже важливо відмітити, що комерційна структура ВАТ «Базис» з самого початку допомагала організаторам проекту і також розташовувала скриньки для збору коштів.

Цілю першого року акції була допомога дитячому будинку-розподільнику «Надія». Для цього був організований збір коштів по вишах та місту Чернігову. Фінальною подією акції було проведення музично-танцювального шоу у міському палаці культури. В результаті проведення акції всім вихованцям «Надії» було закуплено зимовий одяг, а їх на той час було 46 дітей. А також до дня Святого Миколая дітям подарували іграшки, канцелярію та фрукти.

У 2009 в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка – провели Перший Віденський бал у Чернігові. Даний захід проводився з метою збору коштів на аукціоні для обладнання хореографічного залу вихованців танцювального колективу «Мрія», що діяв при школі-інтернаті ім. Ю. Коцюбинського.

Такий захід був проведений відповідно до віденських традицій проведення балів.

Це передбачало: особливі умови одягу (чоловіки – фрак, костюм та обов’язково метелик, жінки ж мали бути вдягненими у вечірню сукню повної довжини.), також традиційним для віденського балу є живий оркестр та опера – що й було в Чернігові. Також були запрошені учасники шоу «Танцюю для тебе» та чемпіон світу з бальних танців. Гості виступили на сцені, а також провели майстер-клас з відвідувачами балу. Звичайно танцювальна частина балу відкривалась танцем дебютантів
.
На бал були запрошені бізнесмени та політики міста, СМІ, на балу була присутня знімальна група телеканалу «1+1», що пізніше показала даний бал на національному телебаченні.
 
Невід’ємною частиною будь-якого балу є благодійний аукціон. Такий аукціон також був проведений. Лотами були дитячі ручні роботи. Шедевром була картина намальована молодою художницею, що у підсумку була продана за 2000 грн.

Завершенням балу став чарівний фуршет з напоями та закусками, де родзинкою став неймовірний святковий торт.

Підведення підсумків Першого Віденського балу в Чернігова, що проходив 25 грудня 2009 року стало відкриття хореографічного залу для дітей-сиріт у школі-інтернат ім. Ю. Коцюбинського у березні 2010 року. Зал був обладнаний дзеркалами та матами, також був проведений ремонт зали та придбано музичний центр.
 
Метою благодійної акції «Подаруй дитині казку» в 2010 році була допомога дитячому відділенню Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру, а саме: закупівля необхідних меблів.
 
Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер лікує дітей віком до 18 років. Ці діти в основному з не благополучних сімей, сімей де батьки алкоголе або нарко залежні. Діти можуть проводити в диспансері від 3 до 10 місяців.

Були встановлені скринькі у ВНЗ та закладах харчування Чернігова, а також проведено Другий Віденський бал, родзинкою якого був мюзикл «Сніжна королева», підготовлений Центром танцю «Вікторія-Денс» спільно з військово-музичним центром СВ ЗСУ, та проведення майстер-класу від призерів чемпіонатів Європи та Світу Олександр Кравчук і Олеся Грецко. На балу відбувся благодійний аукціон картин Чернігівських художників, за сприяння Чернігівської обласної
організації Національної Спілки художників України. Загальна сума, отримана з аукціону становила 12 350 грн.,  за допомогою скриньок було зібрано 1386 грн.

За ці кошти було закуплено необхідну кількість ліжок з матрацами, а також ковдри на все відділення.

Цього року IV Благодійна акція «Подаруй дитині казку» стартувала 1 листопада. Вона реалізовується у двох напрямках: збір коштів у скриньки, які будуть встановлені в торгових точках партнерів, та проведення ІІІ Віденського балу в Чернігові.

В програма балу передбачає:
• Концертна програма (опера і бальні танці)
• Благодійний аукціон картин професійних художників
• Виступ дебютантів
• Танцювальна програма для учасників балу
• Фуршет
• Майстер-клас від провідних танцюристів України
• Музичний супровід камерного симфонічного оркестру Військово-музичного центру

Цього річна ціль акції продовжує початі справи минулого року, а саме допомога дитячому відділенню Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру, адже в них ще є низка не вирішених питань: закупівля медичного обладнання для діагностики і лікування туберкульозу, обладнання дитячої кімнати, закупівля меблів та виконання поточного та капітального ремонтів.


Галерея (5 фото)

* Для перегляду клікніть на фото