У Києві відбувся благодійний гала-концерт «Чесна гра – не дай СНІДу шанс» 25 Листопада 2011 18:12

24 листопада 2011 року за підтримки Державної служби молоді та спорту України, низки інших організацій, у Київському Палаці спорту відбувся благодійний гала-концерт «Чесна гра – не дай СНІДу шанс» у рамках реалізації проекту до Євро-2012 «Давай разом» та до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом.

Відомі українські естрадні виконавці Руслана, Альоша, Настя Приходько, Віктор Павлік, Віталій Козловський, іспанський гурт «Fuel Fandango»  взяли участь у Гала- концерті, спрямованому на запобігання ВІЛ/СНІД, привернення громадської уваги до проблем ВІЛ-інфікованих, протидію поширенню небезпечного вірусу в країні.

Перший заступник голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко, вітаючи учасників та глядачів дійства, вкотре наголосив на значенні спорту як найкращого засобу для зміцнення здоров’я,  запобігання різним негативним соціальним явищам. Він також зазначив на важливості таких соціальних акцій до Євро-2012 , як «Давай разом», котрі покликані  відроджувати моду на спорт та здоровий спосіб життя насамперед серед дітей та молоді, виховувати відповідальність кожного за своє життя та здоров’я.

Сьогодні темпи зростання захворюваності на ВІЛ/СНІД в нашій країні є одними з найвищих у світі і щорічно збільшуються на 25–30%.  При цьому 80% зі 181 тисячі офіційно зареєстрованих ВІЛ-інфікованих  – молоді люди. За прогнозами спеціалістів, до 2014 року ВІЛ-позитивний статус можуть мати близько 3% дорослого населення України. Тому дуже важливо долати суспільну інерцію нерозуміння серйозності загрози та ризику інфікування. Саме на це спрямований підпроект національної кампанії  «Давай разом» – «Чесна гра», який проводить Державна служба молоді та спорту разом з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Проект «Давай разом! Чесна гра» фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) Німеччини.

Сьогодні проект вже працює на 24 спортивних майданчиках України, а загалом планується залучити до 200  спортмайданчиків по всій країні.

Через проведення спортивних занять на основі концепції чесної гри організатори відволікатимуть молодь від шкідливих звичок і прищеплюватимуть дух здорового способу життя, відповідальності та поваги до себе та оточуючих.  

Проект охопить молодь віком від 12 до 20 років по всій Україні та протриває до кінця 2012 року. Заняття проходять у формі безкоштовних футбольних тренувань. Школам та іншим освітнім та спортивним закладам, на базі яких проводяться тренування, постачатиметься спортивне обладнання, а діти отримуватимуть необхідне екіпірування.

Прес-служба Державної служби молоді та спорту