У Львові відбудеться благодійний марафон «Від Андрія до Миколая» 28 Листопада 2011 14:41

Свята наближаються.  У місті Лева 13 грудня стартує передріздвяний благодійний марафон, у рамках якого планують зібрати кошти на купівлю рентген-апарату для потреб онкологічного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. У програмі святкового проекту гостям презентують атмосферу справжнього миколайського дива – з унікальним містом Лева, спеченим із медівникового тіста, ялинкою, створеною руками дітей, а також парадом Святих Миколаїв із різних куточків світу.

У передчутті Різдва ми не забуваємо про тих, хто особливо чекає на диво – про дітей, що борються зі страшним діагнозом – раком. Для цього проводимо благодійний аукціон-концерт, на якому виступатимуть Павло Табаков та Олександр Божик, Віртуози Львова та Тоня Матвієнко, ведучий – Остап Ступка. За місяць до марафону дітки в лікарні вже матимуть заняття з арт-терапії і творитимуть фарбою і власними долоньками образ Святого Миколая із відомими художниками Львова – «Миколай у дитячих долонях – зроби так, щоб жодна з цих долоньок не щезла!». Цей символ Святого Миколая і дитячих долонь і стане емблемою марафону – додають організатори свята.

Крім концерту, у рамках благодійного марафону з 13 до 18 грудня у стінах Палацу мистецтв розгортатиметься масштабне дійство – ярмарок найкращих українських виробників «Усе до свята». Тут можна буде придбати різні гостинці для рідних, а також смачні тістечка до різдвяного столу.

Отримати майстер-клас від зіркових українських родин зможе кожен відвідувач кулінарного містечка.  Тут ви потрапите на кулінарне свято від братів Капранових, Остапа Ступки, Василя Вірастюка, Марка Зархіна, Сашка Положинського та ін. Натомість, львівські фахівці спечуть для діток величезний торт у формі карти України та духмяний коровай.  Наступним пунктом святкової програми стане дитячий проект «Забавляндія»,  який не залишить байдужими навіть дорослих.  Продовжить благодійну програму велетенський хлопчик-печиво, який запросить усіх відвідати унікальне місто Лева з медяного тіста. Гості побачать незвичну для себе площу Ринок – у формі медівника, спечену Ратушу у зменшеному вигляді, солодкий і відомий на весь світ Оперний театр. І це ще не повний перелік грандіозного дійства – кажуть організатори.

На всіх, хто не байдужий до беззахисної малечі, чекатиме також Парад Миколаїв різних країн світу. Під музику різдвяного духового оркестру львівськими вулицями пройдуть улюбленці усіх дітей і дорослих. Дитяче свято будуть супроводжувати композиції Павла Табакова, Олександра Божика, гуртів «Крихітка», «Горгішелі», «Тартак», співачки Марічки Бурмаки, Тараса Чубая та гурту «Плач Єремія», які також долучились до акції.

Триватиме благодійний марафон до 18 грудня. Запрошуємо усіх долучитись до створення передріздвяної казки на вулицях нашого міста, хтось може стане її героєм, а хтось – просто глядачем.

Довідка:
За детальною інформацією можна звертатись за телефоном  координаторів дійства:
Мар’яна Савка – (067) 760-10-82; Соломія Чубай – (050) 315-16-07.

Львівська міська рада, Саджениця Ігор