“Благодійна Житомирщина-2020”: переможців нагороджено! 10 Червня 2021 14:41

В Домі української культури 8 червня 2021 року народили переможців регіонального конкурсу «Благодійна Житомирщина – 2020». Дипломи та унікальні статуетки – «Янголи добра» вручили найкращим благодійникам та волонтерам області.

З-поміж 68 заявок, експертна рада, розглянувши заявки від благодійників Житомирщини, визначила 14 лауреатів регіонального конкурсу. Найбільше заявок подано у номінації: Благодійність у соціальній сфері – 10 заявок, далі йдуть Благодійність в охороні здоров’я – 6 заявок, Місцева благодійність, регіональна благодійність, благодійник року.

У Житомирі розпочала церемонію нагородження директор департаменту соціальної політики міської ради ВІКТОРІЯ КРАСНОПІР, яка зазначила про важливість проведення подібних відзначень волонтерських та благодійних ініціатив на Житомирщині. «Мене колись просили продовжити фразу «Ви дуже сильні коли»… І я продовжила: коли ви бажаєте робити добро. Коли ви всі разом стараєтесь, намагаєтесь, налаштовуєтесь, щоб робити добрі справи» — сказала пані Вікторія вітаючи учасників.

Перед лауреатами виступила народна артистка України ІРИНА ШИНКАРУК, яка привітала переможців, вручила відзнаки та виконала кілька своїх композицій.

Нагородження у кількох номінаціях продовжила виконавча директорка Асоціації благодійників України ОКСАНА ЛОБКО.

Музичні номери для гостей показали учні та викладачі Житомирської музичної школи №1 імені Б.М.Лятошинського.

З самого початку роботи Національного конкурсу «Благодійна Україна» проводяться його регіональні етапи. Житомирщина – одна з перших регіонів, що долучилась до відзначення кращих благодійників в області. У 2019 році регіональний конкурс на Житомирщині не проводився, а у 2020 році регіональним партнером став БФ «Карітас Житомир». Голова БФ «Карітас Житомир» отець ОЛЕГ ЛУЧКА, який вручив відзнаки найкращим благодійникам області продовжив справу покійного о. Віталія Сидорука (він з нами в Славі Отця Небесного як Янгол добра), який залишив свою любов багатьом! Як казав покійний отець Віталій: “Коли береш, наповнюєш руку, коли даєш наповнюєш серце”. Отець Віталій посмертно був удостоєний нагороди конкурсу «Янгол добра» за благодійність у соціальній сфері та особистий внесок до розвитку доброчинності в Україні.

Щира подяка за допомогу в проведенні церемонії нагородження переможців висловлюємо керівництву Дому української культури, Управлінню Культури Житомирської Міської Ради, ТОВ Полісся-Продукт за чудові презенти переможцям та пані ОЛЕСІ МОРОЗОВІЙ.

Щорічно усі заявки, які подаються на Національний конкурс автоматично беруть участь у його регіональних відборах. Цього року в рамках Національного конкурсу пройде 11 регіональних етапів.

Асоціація благодійників України в попередні роки була організатором регіонального конкурсу на Житомирщині.

Результати нагородження лауреатів та переможців: «Благодійна Житомирщина-2020»:

Номінація «Благодійність у соціальній сфері

І місце – БО «Відкрите серце»

ІІ місце – БФ «Духовна освіта»

ІІІ місце – Залізна Наталія

 

Номінація «Місцева благодійність»

І місце – БФ «Нехай твоє серце б’ється»

ІІ місце – ГО «Сонячне сяйво Житомирщини»

ІІІ місце – Волинець Артур

ІІІ місце – Ліцей № 25 м. Житомира

 

Номінація «Благодійність неурядового сектору»

І місце – БФ «Банк добра»

ІІ місце – ГО «Мир на долоні»

ІІІ місце – ГО «ДіяМи-ініціативи змін»

ІІІ місце – БФ «Фундація Волонтери Без Кордонів»

 

Номінація «Регіональна благодійність»

І місце – Оселедчук Микола

ІІ місце – БФ «Надія є»

ІІІ місце – ГО «Злагода життя»

Ці малі перемоги – це  перемога добра, благодійності, підтримки та довіри. Це спільна перемога багатьох людей, які у непрості часи об’єднались для творення спільних проєктів – які вилились у добрі справи для конкретних людей. НАПОВНЮЙМО СЕРЦЕ ДОБРОМ!

З Житомирської області лауреатами на Національному конкурсі «Благодійна Україна-2020» стали 7 конкурсантів: Регіональна благодійність: Благодійний фонд «Карітас-Житомир»,  Місцева благодійність:  Благодійна організація «Український фонд благодійництва»; Благодійність в соціальній сфері: Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну»; Благодійність в захисті України:  Бердичівський Благодійний Фонд «Оберіг-26»;  Благодійник року: Залізний Петро; Волонтер року: Толмачова Юлія.

Щиро дякуємо Благодійному фонду «Карітас-Житомир» та Лесі Морозовій за організацію конкурсу «Благодійна Житомирщина-2020». Дякуємо за професіоналізм, співпрацю та організацію церемонії нагородження переможців конкурсу. Сподіваємося, що наша співпраця триватиме і надалі. Вітаємо благодійників Житомирщини з перемогами та бажаємо сил та наснаги для майбутньої роботи.