Благодійний проект громадської ініціативи Володимира Гавриша «Наше Майбутнє» – «Подаруй дитині усмішку» 12 Грудня 2011 19:22

Залишаються лічені дні до такого довгоочікуваного та насправді грандіозного свята всієї малечі як день Святого Миколая. І допоки в інших куточках Волинської області діти ще продовжують мріяти про здійснення власних бажань, у Шацьких дітлахів вони уже почали здійснюватися.

Запорукою цьому став перший етап благодійного проекту громадської ініціативи Володимира Гавриша «Наше Майбутнє» – «Подаруй дитині усмішку».

Минулої п’ятниці, 9 грудня, у приміщенні Шацького районного Будинку культури відбувся святковий урочистий концерт для соціально незахищених категорій дітей віком від 6 до 12 років присвячений до Дня Святого Миколая. Захід було організовано в рамках першого етапу благодійного проекту громадської ініціативи Володимира Гавриша – «Подаруй дитині усмішку».

Уже за пів години до початку, немаленький зал районного будинку культури був вщент заповнений. Такої кількості маленьких глядачів, серед яких були діти із багатодітних сімей, діти-інваліди, малозабезпечені, діти-сироти, напівсироти та діти, що опинилися в складних життєвих умовах головна сцена району не бачила давно.

Перед початком свята із словами привітання до всіх присутніх звернулися голова громадської ініціативи «Наше Майбутнє» Володимир Гавриш, заступник голови Шацької районної ради Людмила Єрофєєва, настоятель церкви Різдва-Богородичногоотець Микола.

На думку Володимира Гавриша, Святий Миколай давно став символом добра і правди в немилосердному світі. «Це свято турботи й любові до ближнього. Коли кожен може принести подарунок, написати листа тим, з ким не бачився багато років» – відзначив Володимир Степанович. За його словами, саме з такою ціллю громадська ініціатива «Наше Майбутнє» й вирішила реалізовувати на Волині благодійний проект «Подаруй дитині усмішку».

«Наше головне завдання – подарувати кожному малюкові хвилини радості й добра, веселощів і хорошого настрою на цілий рік» – підсумував голова громадської ініціативи «Наше Майбутнє».

Заступник голови Шацької районної ради Людмила Єрофєєва теж приєдналася до слів привітання з нагоди свята. Із щирою душею Людмила Степанівна поділилася з дітлахами власними спогадами про свято Миколая. «Добре й усміхнене, світле і, по-особливому, незабутнє свято Святого Миколая залишається у серцях кожного з нас, незалежно від віку чи професійного статусу» – відзначила вона.

На завершення офіційної частини привітань, справжній Миколай, настоятель церкви Різдва-Богородичного отець Микола, розповів маленьким жителям нашого району легенду про Святого Миколая та побажав світлого і незабутнього свята Дня Святого Миколая, миру і добра, достатку і злагоди всім маленьким жителям нашого району.

Однак на цьому свято не завершилося, а набуло лише свого розквіту. Зокрема, із танцювальними та музичними привітаннями перед малечею виступили вихованці Шацької районної музичної школи, Шацького районного будинку школяра та почесна гостя свята, солістка ансамблю Збройних Сил України Ярослава Кривошеєва.

На сам кінець, як і передбачалося концепцією благодійного проекту «Подаруйдитиніусмішку», всізапрошені діти отримали святкові подарунки із солодощами від громадської ініціативи Володимира Гавриша «Наше Майбутнє».

Довідка

«Подаруй дитині усмішку» – це благодійний проект, який реалізовується громадською ініціативою Володимира Гавриша «Наше Майбутнє» уже сьомий рік поспіль. Цільовою аудиторією проекту є соціально незахищені категорії дітей віком від 6 до 14 років, а саме: діти з багатодітних сімей, малозабезпечені, діти-сироти, напівсироти, діти-інваліди та діти, що опинилися в складних життєвих умовах.

Цього року благодійний проект «Подаруй дитині усмішку» охоплює близько 13 тис. дітей з усієї Волині.

Портал «Громадський простір», Автор: Євген Заїка