Новий член Асоціації благодійників України – Фонд імені Марії Заньковецької 12 Грудня 2011 19:46

Відновив свою діяльність Благодійний фонд імені Марії Заньковецької, заснований Львівським національним академічним українським драматичним театром.

12 грудня 2011 року в Театрі Марії Заньковецької пройшов вечір-презентація, присвячений відновленню роботи фонду. У заході взяв участь Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

«Дуже приємно, що колектив Театру Заньковецької відроджує благодійні традиції в культурі, – звернувся до присутніх на вечорі Олександр Максимчук. – Вже три роки поспіль симфонічний оркестр Театру реалізує унікальний проект, спрямований на залучення до мистецтва людей з обмеженими можливостями. Це єдиний в Україні оркестр, що співпрацює з незрячими людьми. І це дивовижно – коли люди, які не бачать диригентської палички, майстерно виконують складні музичні твори».

Олександр Максимчук повідомив, що Правління Асоціації благодійників України ухвалило рішення про прийняття в члени Асоціації Благодійного фонду імені Марії Заньковецької. Відповідний сертифікат Президент Асоціації вручив голові Ради Фонду, народному артисту України, лауреату Національної премії імені Тараса Шевченка, художньому керівнику театру Федору Стригуну.

Головною метою роботи Фонду імені Марії Заньковецької є здійснення благодійної діяльності у сфері культури, насамперед підтримка театрального мистецтва, надання допомоги театральним установам, акторам й іншим діячам мистецтв.