Віфлеємський Вогонь Миру – в Україні 19 Грудня 2011 14:23

Віфлеємський Вогонь Миру – в Україні

17 грудня 2011 року в столичному Українському домі відбулася урочиста передача Віфлеємського Вогню Миру. Представники національної скаутської організації України «ПЛАСТ» передали традиційне різдвяне полум’я громаді міста Києва, представникам релігійних організацій, а також пластунам, які спеціально заради цього приїхали з різних куточків України.

Передріздвяна традиція розповсюджувати Віфлеємський Вогонь Миру була започаткована 1986 року австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей і всіх, хто потребує допомоги та уваги у передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути. Щороку австрійські скаути беруть Вогонь у Віфлеємі та транспортують його літаком до Австрії, звідки починається естафета його поширення. Українці долучилися до заходу 1998-го.

Акцію відвідав Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. «Для України поширення Віфлеємського Вогню є доволі новою традицією, але вона відроджує в кожному з нас відчуття чистоти Різдвяних свят, – каже він. – Сподіваюся, що цей священний вогник зігріє кожну українську родину, принесе усім віру в майбутнє і дасть сили творити добро та долати усі негаразди».

Організаційну підтримку цьому заходу надав ВБФ «Дитячий світ». Акцію благословили Українська греко-католицька церква, Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна церква та Римо-Католицька церква в Україні.

З Києва пластуни розвезуть Вогонь у свої осередки по всій Україні. До Різдва триватиме передача Вогню в обласних центрах. Також пластуни рознесуть Вогонь у дитячі будинки і будинки престарілих.

Вогонь Миру постійно горить у Віфлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Перша згадка про священний вогонь датована XII століттям. Тоді один хрестоносець привіз Віфлеємський Вогонь як дар для своєї родини.

По Україні Віфлеємський Вогонь Миру поширюють члени організації «ПЛАСТ». Зазвичай вогнем із Віфлеєма запалюють свічки на Святвечір, у надвечір’я народження Христа. Беруть його з церков, де той зберігається до Водохреща. Потім вогник можна загасити.


Галерея (3 фото)

* Для перегляду клікніть на фото