Зігрій дитину теплом свого серця! 19 Грудня 2011 16:57

«Зігрій дитину теплом свого серця!»: до Дня Святого Миколая у Святошині вітатимуть дітей соціально-незахищених категорій

У Святошинському районі, як і в цілому по Києву, триває активна підготовка районних закладів освіти й культури до шкільних канікул та Нового року. Зокрема, заступник голови з гуманітарних питань Святошинської РДА Наталія Сергіївна Пазенко повідомила, що новорічні заходи традиційно починаються 19 грудня – у День Святого Миколая. Головну ялинку району цього дня «запалить» на площі перед Центром культури «Святошин» голова райдержадміністрації Сергій Миколайович Рюмшин. На чудове свято будуть запрошені діти-сироти, діти, позбавлені батьківських прав та соціально незахищені. Далі «посох» Діда Мороза передадуть для святкування в інші дитячі заклади району. 

А в самому Центрі культури «Святошин» протягом чотирьох днів відбудуться дитячі вистави «Новорічна казка», які переглянуть діти-інваліди, багатодітні та соціально незахищені родини.

19 грудня День Святого Миколая пройде у Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що на проспекті Леся Курбаса,18-Г. Сюди запрошують дітей-інвалідів та дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

22 грудня велике свято до Дня Святого Миколая для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, відбудеться в ЗНЗ № 76.

Зазначимо, що до Дня Святого Миколая Святошинська райдержадміністрація оголошує збір іграшок, солодощів та зимового одягу для дітей, що проживають у сім’ях, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, та дітей, які перебувають в інтернатних закладах району. Запрошуємо долучитися всіх, кому небайдужі діти, які потребують допомоги!

Останнім часом питання благодійності відпрацьовуються в Україні на державному рівні. Так, 2 грудня в Києві, неподалік  станції метро «Хрещатик», відкрився Благодійний новорічно-різдвяний ярмарок «Три мішечки від Миколая до Різдва», що триватиме до 15 січня 2012 року. Організатори ярмарку: Київська міська державна адміністрація та Українська Православна Церква.

Як відомо, до лику Святого Миколая Чудотворця, архієпископа Мір Лікійських (від міста Мірра в провінції Лікія), звертаються з молитвами і дорослі, і діти. Малеча і школярі дуже люблять його також як казкового персонажа, котрий, однак, цілком реально приносить їм однієї чарівної зимової ночі дарунки. Згідно з розповіддю, поданою у «Житії святих», архієрей не лише допомагав бідним, хворим, декілька разів рятував несправедливо засуджених на смертну кару, але й чинив чуда. За легендою, він був здатний молитвою вгамувати бурю на морі.

Тож і сьогодні представники влади, закликаючи киян допомогти дітям із соціально-незахищених сімей, зауважують: благодійність виявляється добровільно в будь-якій прийнятній формі: виконання будь-яких робіт або надання послуг, дарування майна, надання фінансової підтримки. Благодійністю можуть займатися приватні особи або організації, благодійні фонди. Крім того, однією з важливих тенденцій є те, що українські бізнес-структури стали активно брати участь у благодійних акціях, що, за оцінками деяких аналітиків, говорить про зрілість українського бізнесу.

Святошинська районна у м. Києві державна адміністрація