Брати Клички зібрали гроші на лікування українських онкохворих дітей 19 Грудня 2011 17:58

Українські боксери, брати Віталій і Володимир Клички стали учасниками відомого берлінського телемарафону Еin Herz fur Kinder (Серце дітям), в ході якого 18 грудня було зібрано майже EUR14 млн. на невідкладні потреби дітей по всьому світу.

Як повідомляє прес-служба Фонду Братів Кличків, значна частина зібраних коштів піде на лікування українських онкохворих дітей.

Пожертвування, зроблені під час обговорення українського питання в телемарафоні, будуть витрачені, насамперед, на розвиток і допомогу дитячим відділенням Центральної районної лікарні селища міського типу Навродічі (Полісся, 3-я Зона Відчуження) та Інституту нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова, де лікуються онкохворі діти. Володимир Кличко разом з продюсером і знімальною групою Еin Herz fur Kinder відвідав його в серпні цього року в рамках підготовки до телемарафону.

"Минуло 25 років від дня Чорнобильської трагедії, а від її наслідків досі страждають тисячі українців… Не оминула ця біда і мою родину: батько був одним із ліквідаторів аварії на ЧАЕС і помер від раку. Для мене і Віталія це справа честі – допомогти дітям України, що страждають онкологічними захворюваннями. Ми вітаємо рішення німецького уряду відмовитися від використання ядерної енергії, і закликаємо всі інші країни світу зробити це заради безпеки і майбутнього своїх дітей", – зазначає Володимир Кличко.

"Фонд братів Кличків пишається співпрацею з німецькою благодійною організацією Серце дітям, і я вдячний організаторам телемарафону, які підтримали нашу країну в боротьбі з онкологічними захворюваннями серед дітей. Якщо наше слово чогось варте в цьому житті, то ми його віддаємо майбутньому дітей", – додав він.

"Чорнобиль змінив моє життя, життя моєї родини і близьких, життя кількох мільйонів людей. На сьогодні в Україні позбавляються від онкологічної хвороби лише 47% дітей, у той час як у всьому світі вдається врятувати 7 з 10 малюків. Не секрет, що для європейців асоціації з Україною – це Клички і Чорнобиль. Ми хочемо зробити все можливе, щоб слово Чорнобиль було не таким болючим для людей, які тут живуть. Трагедія на Фукусімі змусила планету заново осмислити важкі наслідки радіаційного впливу Чорнобиля-1986, перш за все, на дітей", – підкреслив Віталій Кличко.

Інтерфакс-Україна