Відбулася Конференція Всеукраїнської Благодійної Організації «Асоціація Благодійників України» 12 Жовтня 2021 16:21

11 жовтня 2021 року в офісі Асоціації благодійників України відбулася Конференція Всеукраїнської Благодійної Організації «Асоціація Благодійників України». Основними питаннями, які розглядалися на Конференції були:  презентація звіту Правління Асоціації за період з ІІ кварталу 2020 по ІІ квартал 2021 рр.; обговорення стратегічних напрямків діяльності Асоціації на 2021-2022 рр.; розгляд рішення Правління Асоціації про призупинення членства в Асоціації та погодження щодо внесення нових членів.

Прослухавши звіт Правління Асоціації про результати її роботи за період з ІІ кварталу 2020 по ІІ квартал 2021 рр., учасники конференції відзначили ефективність та прозорість роботи Правління Асоціації благодійників України за звітній період.

Після звіту ухвалили основні стратегічні напрямки діяльності організації. Зокрема, вирішено  продовжувати реалізовувати діючі програми і проєкти Асоціації. Окрім цього, затвердили наступні стратегічні пріоритети діяльності Асоціації благодійників України на наступний рік: створення та ідеологія нового проєкту інформаційно-комунікативної платформи «Доброчинність в Україні» в рамках загальної роботи та напрямків діяльності «Асоціації благодійників України» та «Аналітичного центру «БлагоУкраїна»; створення тематичних секторальних робочих груп та комітетів для опрацювання різних тем у сфері благодійності; надання консалтингових послуг щодо організації роботи структур, що працюють у сфері благодійності; модернізація концепції реалізації проєкту «Почесна відзнака імені родини Ханенків»; поглиблення внутрішніх комунікацій між членами Асоціації благодійників України.

Також на Конференції було затверджено рішення Правління Асоціації (від 16 вересня 2021 року) про призупинення членства в Асоціації наступних 7 структур:

  1. Благодійний фонд анімалотерапії.
  2. Громадська організація «Форум видавців».
  3. Громадська організація інвалідів «Запорізький міський конгрес інвалідів».
  4. Громадська організація «Фонд сприяння безпеці дорожнього руху».
  5. Благодійний фонд «Фонд розвитку Київської обласної клінічної лікарні».
  6. Благодійний фонд «Надбужжя».
  7. Благодійна організація «Планета для дітей».

А також затверджено рішення про прийом нових членів до ВБО «Асоціації благодійників України», а саме:

  1. Благодійна організація «Брайт Кідз» («Bright Kids Charity»);
  2. Благодійна організація «Благодійний фонд Олександра Пашка»;
  3. Благодійна організація «Благодійний Бібліо-фонд Ярослава Мудрого»;
  4. Американсько-українська ділова рада (U.S.-Ukraine Business Council (USUBC);
  5. Леонід Вікторов (фізична особа), волонтер, засновник «Філософія добра».

Ці 4 організації та 1 особа поділяють принципи та завдання Асоціації, визнають та виконують положення Статуту Асоціації благодійників України, відповідають вимогам, а тому поповнили ряди членів Асоціації благодійників України.