У Коломиї майже 2,5 тис потребуючих дітей отримали подарунки 11 Січня 2012 16:30

В цьому році акція «Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей-сиріт», яку проводили МХО «Діти Світла» та Карітас Коломийсько-Чернівецької Єпархії (про це вже раніше повідомлялось) охопила 15 інтернатів та дитячих будинків, а також дітей позбавлених батьківської опіки та з малозабезпечених сімей Коломиї і Коломийського району.

Кажуть, у кожній дорослій людині живе маленька дитина. Ми завжди згадуємо про це на свята, особливо, на новорічні. Їх розпочинає День Святого Миколая Чудотворця, який в християнській традиції є уособленням благодійності. І скільки б років нам не було – ми чекаємо на святкові урочистості, несподіванки і, звичайно, на подарунки. Однак найбільше прагнуть дива, здійснення мрій, очікують дарунків діти.

Однак діти, які мешкають у дитячих будинках та інтернатах не мають можливості звернутись до когось зі своїми бажаннями. Більшість з них або сироти, або позбавлені батьківської опіки, або ж соціальні сироти, і вони мають лише найнеобхідніші речі. Саме ці діти найбільше очікують від Святого Миколая здійснення своїх найзаповітніших бажань.

Близько 2 300 дітей одержали подарунки у вигляді одягу, канцтоварів, книг, іграшок та солодощів, а саме:
Селятинська школа-інтернат – 246 дітей (на суму 76 597 грн.)

Вижницька школа-інтернат – 206 дітей (на суму 48 631 грн.)

Верховинська школа-інтернат – 304 дитини (на суму 31 775 грн.)

Залучанський дитячий будинок-інтернат – 28 дітей (на суму 5 327 грн.)

Тлумацька школа-інтернат – 123 дитини (на суму 55 158 грн.)

Микуличинська школа-інтернат – 88 дитини (на суму 26 188 грн.)

Оршівська школа-ітнернат – 44 дитини (на суму 14 863 грн.)

Печеніжинська школа-інтернат – 128 дітей (на суму 44 310 грн.)

Снятинська школа-інтернат – 95 дітей (на суму 46 664 грн.)

Гвіздецька школа-інтернат – 133 дитини (на суму 44 613 грн.)

Яблунівська школа-інтернат – 129 дитини (на суму 58 172 грн.)

Надвірнянська школа-інтернат – 117 дітей (на суму 29 738 грн.)

Надвірнянський дитячий будинок – 43 дітей (на суму 6 483 грн.)

Краснокутський дитячий докільний будинок (Харківська обл.) – 52 дитини (на суму 11 366 грн.)

Коломийський дитячий будинок-інтернат – 65 дітей (на 8 870 грн.)

Коломийський міський благодійний фонд підтримки дітей та молоді з інтелектуальною обмеженістю «Крокус» – 51 дитина (на суму 7 326 грн.)

Діти з особливими потребами спільноти «Боже Милосердя» – 26 дітей (на суму 8 364 грн.)
БФ «Діти милосердя» – 200 дітей (на суму 4000 грн.)

Коломия та Коломийський район (діти з малозабезпечених сімей та діти позбавлені батьківської опіки, діти з обмеженими можливостями) – 206 дітей (на суму 61 531 грн.)

Висловлюємо подяку всім, хто відгукнувся на заклик і приєднався до акції «Допоможи святому Миколаю прийти до дітей-сиріт», ми з вашою допомогою змогли передати для інтернатів подарунки для дітей на суму 584 923 грн. (п’ятсот вісімдесят чотири тисяч дев’ятсот двадцять три гривень).

Кожний з Вас мав можливість хоч трошки побути Святим Миколаєм – добродійником, який сповнив мрію сироти.

Найперше дякуємо Преосвященному Владиці Миколаю, котрий благословив акцію і всіляко підтримував нас під час її тривання. Вдячні нашим медіа партнерам телеканалу «НТК», радіо «Сяйво» та Коломия Веб-порталу, газетам «Коломийські вісти» котрі безкоштовно розміщували рекламу нашої акції.

Висловлюємо захоплення та вдячність учням усіх шкіл Коломиї, а також студентам та викладачам Педагогічного, Політехнічного коледжів та вищого професійного училища № 14. Також вдячні багатьом іншим підприємцям, котрі надали нам свою допомогу і за допомогою котрих ми мали можливість здійснити дитячі мрії також тим, котрі дозволили розмістити наші скриньки у їхніх торговельних закладах, а це десятки людей по цілій Коломиї.

А найбільше ми вдячні Вам, тим хто не залишився байдужим до людської біди, взяв лист від дитини і спробував хоч на мить здійснити дитячу мрію; низький Вам уклін від дітей котрі змушені виховуватися у школах-інтернатах.

Від імені організаторів акції
Директор БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархїі»
о. диякон Сергій Триф’як
Голова МХО «Діти Світла»
Тарас Бучовський

Портал «Громадський простір»