Джгути-турнікети для України в рамках програми #NOVOhelp 28 Березня 2022 21:31

Сьогодні кожен джгут-турнікет, який одразу після поранення зупиняє втрату крові, дає медикам додаткові дві години для порятунку життя пораненого. Потреба в турнікетах в Україні на сьогодні є величезною, а джерел їхнього постачання у Європі залишилось дуже мало. Тому, медичний центр «НОВО» в рамках благодійної програми #NOVOhelp та #CharityHelpUA (детальніше: https://vboabu.org.ua/news/4454.html) виступив організатором пошуку ресурсів для закупівлі турнікетів на платформах Амазон та Алібаба та подальшої їх пересилки до України. 26 березня перша пілотна логістична партія турнікетів прибула в Україну.

Після перевірки якості турнікетів медичними експертами, вони через партнерів благодійної програми #NOVOhelp будуть передані для потреб ТРО Львова, Києва, Житомира.

Довідково: Установа благодійного фонду «Центр медичних інновацій» (Медичний центр NOVO) є давнім членом ВБО «Асоціація благодійників України» і на час війни виступає нашим партнером та координатором благодійної програми #CharityHelpUA.