Візит керівників АБУ до польських колег 30 Березня 2022 18:09

27 березня у приміщенні польської фундації Йоланти Кваснєвської «Порозуміння без бар’єрів» у Варшаві відбулась зустріч представників кількох провідних міжнародних організацій. Асоціацію благодійників України представляли Президент Асоціації Олександр Максимчук та віце-президентка АБУ Марина Антонова. На зустрічі також були присутні кілька членів Міжнародного центру Нізамі Ґенджеві з Баку.

Під час робочої зустрічі учасники польської, української та азербайджанської сторін поділилися досвідом роботи з біженцями та можливими варіантами допомоги українцям у скрутні часи війни.

Після змістовної частини гості під опікою координаторки Фундації Аліни Курської – біженки від війни з Києва, відповідальної за набір волонтерів для Проєкту переселення біженців, вирушили на зустріч із біженцями, до приймального пункту у Варшаві-Торвар. Один із найбільших пунктів прийому біженців з України працює у закритому спортивному стадіоні Торвар у Варшаві. У цьому комплексі ті, хто втікає від війни, отримають їжу, місце, де можна помитися, відпочити, переночувати, а також місце, де надають психологічну допомогу.

Гостями під час візиту опікувалась проектна команда, яка складається з координаторів та волонтерів фундації Йоланти Кваснєвської «Порозуміння без бар’єрів».