Успіх, багатство та гроші прийдуть по добрим справам! 20 Січня 2012 12:26

18 січня 2012 року  експерт з розвитку Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич провів безкоштовну відкриту лекцію на тему: «Успіх, багатство, гроші й творення добра» для студентів післядипломників РІС КСУ, котрі знаходяться в активному пошуку роботи.

Учасники дійшли висновку, що успіх є категорією індивідуальною для кожної особистості й залежить від поставленої мети, часу й ресурсів (зусиль) вкладених у її досягнення.

Для багатьох стало відкриттям те, що багатство є нічим іншим ніж парадигмою (призмою) через яку ми сприймаємо речі. Й  як  будь-яка парадигма, багатство є змінним. Тоді як стабільності в природі, як і багатстві, не існує. З плином часу все тече й змінюється.

Надзвичайно цікавими видалися теорія «Рефлективності» Дж. Сороса та Закони грошей, які подібно воді в природі мають свій кругообіг у суспільстві. Одним із цих законів є Закон «відплати або компенсації», котрий буквально означає,що якщо щось бажаєш отримати – маєш спочатку це віддати для добра інших. Буквально це означає те, що багатими можуть бути лише здатні віддавати, а не отримувати.  І що для творення добрих справ потрібно лише бажання.
 Якщо немає достатньо ресурсів (грошей) – можна дарувати іншим час, не чекаючи поки розбагатієш.

Як сказав Руслан Краплич: «Люди  які твердять, що робитимуть добро лише після того як самі збагатяться помиляються, так само як фермер помилявся б у твердженні: «спочатку зберу врожай, а потім сіятиму».

Наслідком лекції стало бажання кількох десятків студентів пройти практику у Фундації Острозьких і включитися у здійснення благодійних проектів і програм, які започаткувала і проводить ця поважна благодійна фінансова інституція у регіоні етнічного ареалу Волині (7 областей Північно-Західної України).

Фундації імені князів-благодійників Острозьких