Візит до Вашингтона 9 Травня 2022 11:55

Перебуваючи з робочим візитом у США Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук відвідав Вашингтон, де провів кілька зустрічей з представниками волонтерської спільноти, керівниками благодійних організацій та громадськими діячами, що працюють у США.

Надзвичайно динамічною та цікавою відбулась зустріч з Віталієм Дубілем – засновником та керівником міжнародного гуманітарного проєкту Support Hospitals in Ukraine («Підтримка лікарень України» www.uahospitals.org.) України. Олександр Максимчук подякував пану Віталію за вагому роботу проєкту, який ще від середини 2014 року надає допомогу державним чи муніципальним медичним закладам у формі гуманітарної допомоги. Упродовж цих років медичні установи в Україні отримали необхідне обладнання для своєї роботи та порятунку хворих. Команда Support Hospitals in Ukraine співпрацює з найбільшим постачальником відновленого медичного обладнання у США – Project C.U.R.E.

Міжнародний гуманітарний проєкт Support Hospitals in Ukraine ставав переможцем у кількох номінаціях Національного конкурсу «Благодійна Україна». Визнання цього проєкту на високому рівні є надзвичайно важливим, щоб показати громаді в США та Канада, що гуманітарна допомога відправлена з Північної Америки високо цінується в Україні. Медичний вантаж доставляється в Україну як благодійна допомога (тобто лікарні отримують її безкоштовно) та сам проєкт є некомерційним (вся робота виконується на волонтерських засадах) відповідно подібні відзнаки є надзвичайно корисними в зборі коштів на кожний наступний вантаж.

В межах діяльності Асоціації благодійників та активних членів АБУ з однієї сторони та керівництва Support Hospitals in Ukraine відбулась домовленість про координацію спільної роботи у питаннях допомоги українським лікарням.

Наступною пройшла зустріч з Тетяною Шей – президенткою Фонду «People of Ukraine» («Люди України»). Пані Тетяна розповіла про важливу роботу її організації, яка убла створена у 2016 році. Фонд займається допомогою в реабілітації пораненим українським військовим та працює над реабілітацією ветеранів українсько-російської війни, підтримкою дітей та родин постраждалих військових. В рамках цієї зустрічі керівниками було обговорено формат майбутньої співпраці двох організацій.

Окрім того, у Вашингтоні Олександр Максимчук взяв участь у презентації програми HelpUkraine22 – Операція «Паляниця» (Допомога Україні22). Проєкт зосереджено на заповненні прогалин у гуманітарній допомозі нужденним в Україні за допомогою швидких дій та прямого реагування на певні проблеми. HelpUkraine22 – команда американських та українських експертів, які поєднують у своїй діяльності міжнародний досвід, українське лідерство, інновації та технології задля швидкої та ефективної роботи для допомоги українцям, які постраждали від війни. Пан Максимчук від імені Асоціації благодійників України подякував керівнику програми HelpUkraine22 Браяну Меффорду та його колегам за налагоджену ефективну співпрацю з українськими організаціями та за надзвичайно важливу у час війни фінансову підтримку задля порятунку та підтримці життєзабезпечення цивільного населення на території східних областей України.

Нагадаємо, що у рамках підтримки програмою HelpUkraine22 Медичного центру NOVO до 31 травня 2022 року надається  діагностична та консультативна допомоги внутрішньо переміщеним особам з районів ведення бойових дій та інших міст України.