Фонд братів Кличків публічно відзвітував за 3 роки благодійної діяльності 27 Січня 2012 15:53

27 січня 2011 року у приміщенні Галереї Сучасного Мистецтва Благодійний фонд братів Кличків зібрав партнерів, представників третього сектору, громадськості та ЗМІ для того, щоб публічно звітувати про свою роботу за останні 3 роки. На святковому заході, який проводив один з засновників Фонду Володимир Кличко, була присутня виконавчий директор Асоціації благодійників України Юлія Яндрова.

Фонд братів Кличків вперше звітує перед громадою у такому «непротокольному» форматі. Цікаво, що участь у заході взяли й учасники численних проектів Фонду, які мали нагоду поділитися з присутніми своїми враженнями та розказати про те, як змінилося їх життя після знайомства з діяльністю організації.

Одним з найбільших за останні роки успіхів Фонду його співзасновник Володимир Кличко називає результати проведеного восени 2010 року першого благодійного Гала-вечору. «Тоді нам вдалося зібрати понад 1 мільйон доларів на підтримку освітніх та спортивних проектів фонду. Наші друзі, котрі завітали на Гала-вечір та взяли участь у благодійному аукціоні, ще раз довели, що доброчинність в Україні існує. Завдяки зібраним коштам нам вдалося реалізувати два важливі проекти: нову всеукраїнську програму «Старт до успіху!», покликану відкрити для дітей спорт як інструмент досягнення життєвого успіху, та Літній освітній табір під назвою «Майстерня успіху», – сказав Володимир Кличко.

Завдяки проекту «Старту до успіху!» майже 5 тисяч дітлахів відтепер мають змогу в гідних умовах займатися футболом, баскетболом, дзюдо, легкою атлетикою, тенісом, плаванням у реконструйованих фондом ДЮСШ. А вихованці шести інтернатів Київської області, які пройшли курс навчання у освітньому таборі «Майстерня успіху», за короткий проміжок часу навчились працювати у команді, вірити в свої сили та досягати спільного результату.

Витрати Фонду на ці два проекти – 7,5 мільйонів гривень. А загальна сума надходжень благодійних коштів за останні три роки склала 21 млн. 207 тисяч гривень.

«Ефективність благодійних проектів виміряти грошима доволі важко, тут немає математичної формули розрахунку. Соціальний ефект потребує часу, адже ми націлені на довгострокову дію кожної програми. Наші проекти унікальні тим, що вони доступні кожному, і будь-яка людина може долучитися до них – чи зайти в спортивну школу і почати займатися, чи зробити щось корисне для громади, вийти з ініціативою змін у своєму місті чи селі. Ми даємо «вудку» всім учасникам наших проектів, а «рибку» вони ловлять самі», – сказала виконавчий директор Фонду Ганна Старостенко.

Під час заходу було анонсовано й наступний масштабний проект Фонду – Другий Благодійний Гала-вечір. Він відбудеться 29 березня у Києві. Брати Клички та їхні друзі вже готують цікаві лоти для аукціону по збору коштів на спортивні та освітні проекти.