Червоний Хрест виділив $95 тис. українським безпритульним 7 Лютого 2012 19:19

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧК і ЧП) виділила 140 тис. франків (141 тис. доларів) на надання допомоги безпритульним в Україні і в Білорусі у зв’язку з сильними морозами, пише Громадський простір.

Як йдеться у повідомленні гуманітарної організації, з Фонду реагування на надзвичайні ситуації виділено 94 тис. франків на допомогу Україні і 46 тис. франків — Білорусі.

«Ми готові відгукнутися на запити з будь-яких інших постраждалих областей», – зазначив Євген Парфьонов, голова відділу операційної діяльності європейського зонального офісу МФТЧК і ЧП.

Всього, за даними організації зі штаб-квартирою у Женеві, враховуючи обіцяне синоптиками падіння температур нижче від позначки у мінус 30 градусів у країнах Східної та Центральної Європи, тисячі безпритульних людей – у групі ризику.

МФТЧК і ЧП інформує, що більше 80 людей уже загинули від переохолодження в Україні і в Польщі, а хвиля холоду накрила більшу частину Європи – від Південної Італії до Туреччини, а також Сербію, Румунію, Болгарію і Росію.