В Україні стартував благодійний проект зі збору грошей для дітей із синдромом Дауна 9 Лютого 2012 17:06

1 лютого стартував третій етап благодійного проекту «Срібна монетка», під час якого буде організований збір коштів на програми раннього розвитку для дітей із синдромом Дауна.

Зокрема, гроші будуть направлені на програми навчання малюків лічбі і мові жестів.

«Ми вже не перший рік проводимо такі акції і знаємо про чуйність українців не з чуток. Завдяки коштам, зібраним під час акції «Срібна монетка», ми вже змогли обладнати Центр раннього розвитку для дітей із синдромом Дауна і випустити програму Дивись і вчись, за якою наші діти навчаються говорити і читати», – заявив президент батьківської організації Даун Синдром Сергій Кур’янов.

«Цього року ми направимо всі благодійні внески на подальше навчання малюків. Все це наближає дітей із синдромом Дауна до дітей, які звичайно розвиваються, і дає нашим дітям можливість стати повноцінними членами суспільства», – додав він.

У планах організації проведення семінарів та тренінгів для батьків та педагогів зі світовими фахівцями у галузі освіти дітей із синдромом Дауна. Всі учасники семінарів отримають також методичні посібники, щоб займатися з дітьми навіть у домашніх умовах.

Проект «Срібна монетка» стартував у 2010 році. Він був спрямований на збір коштів для обладнання першого в Україні спеціалізованого ЦРР для дітей із синдромом Дауна. Сьогодні це єдиний спеціалізований Центр, можливостями якого користуються понад 350 сімей з усіх куточків України, а всі програми для дітей безкоштовні. На другому етапі зібрані кошти були спрямовані на друк та розповсюдження спеціальних програм з розвитку мовлення і навчання читанню See and Learn (Дивись і вчись).

За словами фахівців Центру раннього розвитку, у дітей, що навчаються за програмою «Дивись і вчись», значно розширюється пасивний словниковий запас, поліпшується концентрація уваги, динамічніше розвивається мислення, вони краще орієнтуються в обстановці, охочіше взаємодіють, використовують мову у спілкуванні.

Кожен бажаючий може підтримати благодійний проект, перерахувавши кошти на користь ВБО Даун Синдром р/р 26007265663400 МФО 351005 АТ УкрСиббанк.1 лютого стартував третій етап благодійного проекту Срібна монетка, під час якого буде організований збір коштів на програми раннього розвитку для дітей із синдромом Дауна.

Topsto