Внаслідок обстрілу Миколаєва загинув власник компанії «Нібулон» – Олексій Вадатурський 1 Серпня 2022 14:55

Фото: news.pn

Внаслідок масового ракетного обстрілу Миколаєва, в ніч на 31 липня, загинув генеральний директор сільськогосподарського підприємства «Нібулон», український агропідприємець, Герой України, меценат – Олексій  Вадатурський. У будинок підприємця влучив російський снаряд. Разом з ним загинула і його дружина – Раїса Вадатурська.

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім написав про вбивство підприємця: «Вночі внаслідок обстрілу міста трагічно загинули Герой України, генеральний директор компанії «Нібулон» Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська. Олексій Опанасович зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоцінений».

В  Офісі Президента України заявили, що це навмисне вбивство, один з актів кампанії тероризму росії в Україні. «Загибель Олексія Вадатурського, на мій погляд, була не випадковістю, а цілком продуманим та організованим навмисним убивством. Вадатурський був одним із найбільших аграріїв країни, ключовою людиною в регіоні та великим роботодавцем. Точне влучання ракети не просто в будинок, а в конкретне крило – спальню – не залишає сумнівів у наведенні та корегуванні удару. Ще раз: Вадатурського зробили конкретною ціллю.» – заявив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

Олексій Вадатурський заснував  компанію «Нібулон» у 1991 році, і відтоді був незмінним керівником підприємства. За понад 30 років «Нібулон» став одним із найбільших аграрних підприємств та експортерів України. У 2007 році Вадатурський отримав Звання Герой України. У червні 2020 року, Forbes Україна помістив Вадатурського на 15 місце у рейтингу найбагатших українців, оцінивши його капітал в 450 млн доларів.

Сільськогосподарське підприємство «Нібулон» частину грошей з прибутку відправляли на благодійність та розвиток Миколаївщини та всієї України. Компанія є неодноразовим переможцем Національного конкурсу «Благодійна Україна» та регіонального конкурсу «Благодійна Миколаївщина»:

Національний конкурс «Благодійна Україна-2015»:  Сільськогосподарське підприємство «Нібулон»  – 3 місце у номінації «Благодійник: компанія – великий бізнес»;

Національний конкурс «Благодійна Україна-2017»: Сільськогосподарське підприємство «Нібулон» – 3 місце у номінації «Благодійність у соціальній сфері»;

Національний конкурс «Благодійна Україна-2020»: Сільськогосподарське підприємство «Нібулон»  – 3 місце у номінації «Благодійність великого бізнесу»;

Регіональний конкурс «Благодійна Миколаївщина-2017»: Сільськогосподарське підприємство «Нібулон» – 1 місце у номінації «Благодійність у соціальній сфері»;

Регіональний конкурс «Благодійна Миколаївщина-2019»: Сільськогосподарське підприємство «Нібулон» – 1 місце у номінації «Регіональна благодійність».

Щороку Сільськогосподарське підприємство «Нібулон» спрямовує десятки мільйонів гривень на реалізацію різних соціально значимих проєктів. У 2020 році обсяг наданої допомоги на благодійні та соціальні проєкти в галузі охорони здоров’я України становив близько 100 млн грн. Напрями благодійної діяльності компанії «НІБУЛОН»: забезпечення належних умов для здобуття базової, професійно-технічної та вищої освіти; покращення рівня медичного обслуговування на місцях; розбудова інфраструктури українського села/селища/міста; охорона та збереження навколишнього середовища та ін. Компанія самостійно реалізовує свої благодійні та соціально орієнтовані проєкти і надає благодійну допомогу безпосередньо її отримувачам. Благодійна допомога компанії поширюється не лише на Миколаївщину, але й на всю Україну.

Щиро співчуваємо родині, колективу та всій Україні. Ми обов’язково переможемо та зітремо із цієї землі ворога, який руйнує наші будинки та вбиває наших людей.

Головне фото: news.pn., джерело