Сьогодні святкують діти, які перемогли страшну хворобу 15 Лютого 2012 16:37

15 лютого в світі відзначають Міжнародний день онкохворої дитини. У Тернополі, аби допомогти дітям, хворим на рак, в середу, 15 лютого, на Театральному майдані волонтери та всі небайдужі запалюватимуть символічні свічки, якими викладуть слова «Надія є!», а також будуть збирати гроші для онкохворих.

Допомогти таким дітям може кожен. Для цього потрібно звернутися в гематологічне відділення Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні, що на вулиці Клінічній у Тернополі, – повідомляє TV-4.

Дитячий рак – не смертний вирок, а виліковна в сучасних умовах хвороба. Діти, які хворіють на онкозахворювання мають великі шанси на перемогу над хворобою та на одужання. Саме тому волонтери гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні в Міжнародний день онкохворої дитини на Театральному майдані Тернополя у середу, 15 лютого викладуть свічками-лампадками слово «Надія є!».

– В цьому році ми з волонтерами вирішили, що це має бути день перемоги, день радісний, день не тих дітей, яких ми не змогли врятувати, а тих, які перемогли хворобу, тому це буде веселе свято. На Театральному майдані ми будемо з 17:30 до 19:30 викладати гасло «Надія є!». Всі бажаючі можуть приєднатися, будуть волонтери зі скриньками для пожертв, – розповіла волонтер гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні Марія Гнатів.

Зібрані гроші спрямують на потреби гематологічного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні. Такі акції проведуть у всіх областях України. Тернополяни, каже Марія Гнатів, небайдужі до онкохворих дітей та охоче долучаються до таких акцій.

– За цей рік тернополяни активно долучалися, багато чого зробили для онкохворих дітей, для відділення, зараз навіть маємо можливість допомогати дітям, які лікуються в Києві. Тому я думаю, наші діти забезпечені, порівняно з тим, як це є по Україні, – каже Марія Гнатів.

Допомогти онкохворим дітям можна в будь-який час, для цього потрібно звернутися в гематологічне відділення Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні, що на вулиці Клінічній у Тернополі. Допомога може бути різною: хтось може допомогти матеріально, хтось витратити свій час на пошук допомоги, хтось може допомогти спілкуванням, а хтось може просто помолитися за одужання.

NTer.Net.Ua