Завтра в Ужгороді ділитимуться цукерками…і добротою 16 Лютого 2012 11:36

Добро не можна тримати в собі, ним треба ділитися, — переконані організатори акції «Вірус доброти». Саме тому вони пропонують усім охочим прийти у п’ятницю о 15:00 на площу Театральну і спробувати зробити світ кращим.

Про це розповіли у прес-центрі «Закарпаття» ініціатори та організатори акції. Юлія Дуб, студентка відділення журналістики УжНУ, зазначила, що з ентузіазмом сприйняла ініціативу відзначити 17 лютого Міжнародний день спонтанного вияву доброти. «До нас одразу долучилися не тільки окремі люди, але й цілі організації, зокрема, Громадський центр, Єдине студентство, Айсек, профком студентів УжНУ.

Ми змайстрували скриньку доброти, яка сьогодні стоїть в «Дасторі» і «збирає» цукерки, які в день акції ми роздаватимемо дітям», — сказала Юлія. Її колега Ірина Левіна розповіла, що у переддень акції в УжНУ вони провели «День поцілунків». Під час цієї акції волонтери роздавали поцілунки… за гроші: 2 гривні — за поцілунок в щічку, 5 — у губи. Зібрані гроші спрямують на придбання цукерок. Оскільки акція мала успіх, вирішили, що наступного року її проведуть і у інших навчальних закладах.

Крім того, як повідомив член ГО «Айсек в Ужгороді» Юрій Бисага, в рамках акції «Вірус доброти» відбудуться «глобальні обійми». «Суть в тому, щоб передати людям частинку позитивного настрою і добра через обійми. Ми вже проводили подібний захід. Приємно було бачити, що люди передавали один одному позитив. Цього разу наприкінці всі учасники, волонтери, організатори обіймуться разом», — зазначив Юрій.

За словами ініціаторів «Вірус доброти», у п’ятницю, 17 лютого, на Театральній роздаватимуть добрі прогнози, а також листівки із інформацією-нагадуванням про цей день. «Акція має на меті не розважити суспільство, а змусити людей забути про свої турботи та негаразди, стати добрішими, більше усміхатися. Дуже добре було б, якби цей день став своєрідним поштовхом до позитиву. Ми хочемо, аби люди заражали один одного вірусом доброти, адже вона передається від усмішки до усмішки, від обійм до обійм. Наступного року акція буде набагато масштабнішою, проводитимемо її у кількох місцях, а також залучимо більше організацій і волонтерівм», — сказала Юлія Дуб.

 А трохи згодом в ужгородських маршрутках з’являться листівки із різноманітними життєствердними та позитивними висловами, які змусять заклопотаних пасажирів подивитися на світ та оточуючих зовсім іншими, добрими, очима. І, можливо, наступного року вірус доброти переросте в епідемію.

«Закарпаття онлайн»