У рамках Львівського тижня моди відбувся благодійний показ нової колекції Роксолани Богуцької 2 Квітня 2012 15:03

31 березня 2012 року, у рамках Lviv Fashion Week, відома українська дизайнер Роксолана Богуцька спільно з благодійним фондом «Я не один» організувала доброчинний показ нової колекції осінь-зима 2012/13. Захід відвідав і Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

Проект «Я не один» уже став традиційним для Львівського тижня моди. Він має на меті збір коштів на проведення складних операцій важкохворим дітям. Відтак усі збори, виручені від продажу квитків на показ колекції дизайнерки, скерують на доброчинні цілі. Під час минулорічної акції було зібрано понад 60 тисяч гривень. За ці кошти медики львівського ОХМАТДИТу разом з іноземними колегами зробили 9 складних операцій маленьким пацієнтам. Усі діти одужали.

Роксолана Богуцька зауважила, що на благодійний показ було продано всі квитки, і прогнозує, що зборів мало би бути не менше, ніж минулоріч. Дизайнерка додала, що окремі її клієнти, які не змогли бути на показі, передали кошти. З її слів, 28 квітня з метою збору коштів для важкохворих діток відбудеться благодійний показ у Філадельфії, а 6 травня – у Торонто.

«На жаль, є багато діток з різними патологіями, – зазначив Андрій Дворакевич, голова медичної ради БФ «Я не один», лікар-хірург, спеціаліст з ендоскопічної хірургії Львівської обласної лікарні ОХМАТДИТ. – Тепер до нас звернулися дитячі офтальмологи, які потребують того, аби за виручені кошти запросити провідних фахівців з українських та європейських клінік. Разом з ними наші лікарі зможуть застосувати нові методики. А також плануємо придбати новий інструментарій для проведення операцій».

За матеріалами: Львівські новини lviv.expres.ua