У столичному Головпоштамті – виставка-ярмарок благодійних листівок 3 Квітня 2012 18:33

У столичному Головпоштамті – виставка-ярмарок благодійних листівок

3 квітня 2012 року у приміщенні Головного Поштамту України відбулось відкриття «Виставки-ярмарку листівок». Виставка проводиться у рамках проекту «Відродження української поштової листівки», який реалізовує Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу» спільно з Київською міською дирекцією УДППЗ «Укрпошта».

Як повідомляють організатори виставки, цей захід проходить на Головному Поштамті України вже вдруге. Він об’єднує професійні листівки видавництв та типографій, а також презентує листівки митців, неприбуткових організацій. Унікальності виставці додає представлення листівок від благодійних організацій та фондів. Зокрема, більше 10 дизайнів благодійних листівок будуть в продажі в часі роботи виставки.

З 31 березня по 17 квітня 2012 року мешканці і гості столиці зможуть побачити і оцінити дизайни вітальних, святкових та поштових листівок, сучасні українські благодійні листівки та репродукції творів мистецтва відомих українських митців із художніх галерей, використані на поштових листівках.

На виставці представлено 112 дизайнів листівок. Це листівки професійних типографій і видавництв, благодійних фондів та організацій, репродукції картин художників, презентовані різними установами. Серед них – Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу», Благодійна організація «Мій край» (м. Івано-Франківськ), Благодійний фонд «Запорука» (Київ), Всеукраїнський благодійний фонд «Крона» (Київ), приватне підприємство «Саквояж» (Київ), ТОВ «Видавництво БМТ» (Київ), ТОВ «Астра-лайт» (Київ), приватне підприємство «Фаріон» (Львів – Київ), ТОВ «Елізіум-Стайл» (м. Донецьк), Галерея «Глобус» (Київ), Галерея «Боттега» (Київ).

На урочистому відкритті з вітальним словом виступили Президент Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я українського народу» Сергій Сошинський, заступник директора з питань маркетингу Київської міської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Володимир Астапенко та Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Соціальне партнерство» Артем Макєєв.

Кошти від кожної Благодійної поштової листівки, проданої в межах проекту, будуть скеровані на реалізацію стратегічних благодійних та соціальних проектів та програм, що сприяють покращенню та зміцненню здоров’я українського народу, – на будівництво медичних дитячих, діагностичних та перинатальних центрів, підтримку матеріально-технічного стану лікарень, пологових та дитячих будинків, популяризацію здорового способу життя та боротьбу з епідеміями тощо.

Соціальний проект «Відродження української поштової листівки» має на меті відродити традиції купівлі та відправлення поштових листівок задля залучення благодійних пожертв, що будуть прозоро скеровані на реалізацію соціальних проектів конкретним бенефіціарам.