У Вінниці стартувала акція «Подаруй другові комп’ютер» 26 Квітня 2012 14:10

Подарувати комп’ютер другу агітують у Вінниці. Там закликають віддати стару техніку або ж комплектуючі людям з обмеженими фізичними можливостями. Перед тим, як передати інвалідові комп’ютер, фахівець його ремонтує та модернізує. Завдяки цій акції вже десятеро людей отримали такі дарунки.

У тридцятисемирічного вінничанина Володимира Ніколайчука вражені м’язи – пересувається за допомогою інвалідного візка. Через те, що його помешкання на третьому поверсі, а ліфта немає – більшість часу проводить вдома. Досі його комунікаційними засобами були лише телефон і телевізор. Тепер у нього є й комп’ютер.

Володимир Ніколайчук, отримав комп’ютер: «Можна християнські диски слухати, християнські диски, музику слухати, в інтернеті з друзями общатися, ще тільки відеокамеру придбати і буде то, шо нада».

Акцію «Подаруй другові комп’ютер» зініцювали тамтешня організація людей на візку та благодійний фонд. Техніку зазвичай привозять до офісу самі дарувальники, каже організатор заходу. Бували й такі випадки, коли комп’ютер привезли разом із столом.

Олена Кирилюк, керівник молодіжної програми «Подільська громада»: «Наше суспільство все ж таки більше любить дарувати, ніж отримувати. Того, що очі, коли людина віддає – ми там, буває, даємо їм блокнотик чи ручку, хоча б якусь подяку – вони зазвичай кажуть, що ні, не треба, нам дуже приємно робити подарунки».

Тут застарілі комп’ютери розкурочують, встановлюють сучасне обладнання. Пізніше його, вже оновленим, відвозять нужденному інвалідові.

Раїса Панасюк, голова Вінницької молодіжної громадської організації людей з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія»: «Ми надаємо комп’ютери для людей, котрі їх планують використовувати в навчанні, в працевлаштуванні, а також для спілкування. Тому що у багатьох людей немає можливості придбати собі комп’ютерну техніку».

10 інвалідів вже отримали комп’ютери. Благодійну акцію продовжуватимуть, адже такого засобу зв’язку потребують ще три тисячі інвалідів області.

Джерело: 5 канал