Представники АБУ та НК «Благодійна Україна» взяли участь в круглому столі присвяченому проєкту «Канів. Шлях до Себе» 3 Жовтня 2023 15:38

30 вересня Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук, Голова наглядової ради Національного конкурсу «Благодійна Україна» Анжеліка Рудницька та член оргкомітету конкурсу Катерина Ющенко взяли участь в круглому столі присвяченому проєкту «Канів. Шлях до Себе». Захід відбувся в Каневі на Тарасовій (Чернечій) горі в приміщенні Шевченківського національного заповідника.

Учасниками зустрічі були кілька організацій, що входять до Асоціації благодійників: БО «МБФ «Українська родина», БО «Благодійний фонд «Код нації» та ГО «Асоціація «Український бурштиновий світ». На заході були присутні громадські діячі, учасники Школи Стратегічних Архітекторів (KMBS), лідери Світового Конгресу Українців, Асоціації «Подружжя українських дипломатів», активісти місцевого самоврядування Канева та Черкащини, представники інших благодійних фондів регіону. Олександр Максимчук виступив з промовою та ідеями щодо реалізації та підсилення проєкту «Канів. Шлях до Себе». Присутніх вітав і Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко, який активно підтримав ініціативу та розповів про важливість цього проєкту.

Проєкт «Канів. Шлях до Себе» має на меті створити простір ідентифікації для кожного українця в Україні і світі. Місто Канів вибране як осердя світового українства, покликане стати правдивим місцем і провести кожного із нас, українців, через занурення, усвідомлення та трансформацію. Через творення і дії – закладання перших у світі – «Храму Серця», галереї скульптур просто неба за творами Т.Г. Шевченка «Шевченкова Алея», підсилити існуючі місцеві магніти – пам’ятник Івану Підкові та Козацька церква Покрови Пресвятої Богородиці, Шевченко HUB, Канівський Шевченківський національний заповідник і музей Тараса Шевченка. Всі ці унікальні місця складають єдину мозаїку Канева, як місця сили світового українства.