Елтон Джон і гурт Queen виступатимуть на Майдані 7 Червня 2012 15:43

Легендарний співак Елтон Джон і гурт Queen виступлять на майдані Незалежності в Києві з благодійним концертом проти СНІДу напередодні фіналу чемпіонату Євро-2012.

«Елтон Джон і гурт Queen за участю Адама Ландерса зіграють проти СНІДу тут, на майдані Незалежності», – повідомила голова фонду «АнтиСНІД» Олена Пінчук на прес-конференції в четвер у Києві.

Благодійний концерт організовує фонд «АнтиСНІД» за підтримки УЄФА. Він відбудеться під гаслом: «Твоє життя – не гра. Зупинимо СНІД разом!» 30 червня о 20:00 і завершиться після півночі.

Як повідомила О.Пінчук, Е.Джон і Queen відмовилися від гонорару за концерт.

За її словами, концерт відбудеться на сцені, встановленій у фан-зоні на майдані Незалежності.

«Нічого спеціально не будуватимемо», – сказала вона, відповідаючи на запитання журналістів.

За словами О.Пінчук, концерт складатиметься з двох частин, вхід на концерт – вільний, передбачено пряму трансляцію.

О.Пінчук припустила, що Е.Джон і Queen можуть залишитися на фінальний матч Євро-2012, однак не знає, чи братимуть вони участь в урочистому закритті чемпіонату.

За словами голови фонду «АнтиСНІД», під час концерту буде організовано збір благодійних пожертвувань, які спрямують на новий спільний проект «СНІД-Фонду» Е.Джона та Фонду Олени Пінчук, що розповідатиме українським дітям про ВІЛ/СНІД за допомогою футбольних символів і правил.

У 2007 році Е.Джон виступив на майдані Незалежності в Києві з благодійним концертом, організованим фондом «АнтиСНІД». На харківській площі Свободи у 2008 році відбувся благодійний концерт гурту Queen і Paul Rodgers, присвячений боротьбі зі СНІДом.

Джерело: Інтерфакс-Україна