Благодійники передали спеціалізовані візки до організації «Серце матері» 8 Червня 2012 13:14

Благодійники передали спеціалізовані візки до організації «Серце матері»

У приміщенні херсонської громадської організації матерів дітей-інвалідів «Серце матері» справжнє свято. Не кожного дня приходять люди, які готові порушити проблеми, які виникають, і тим паче готові допомогти з їх вирішенням.

Сьогодні відбулося урочисте передавання керівнику громадської організації «Серце матері» Валентині Бондар спеціалізованих крісел і візків для дітей із обмеженими можливостями (синдромом Дауна і ДЦП).

«Наша організація допомагає дітям-інвалідам з ДЦП і синдромом Дауна стати ближче до соціуму, адаптуватися у ньому. Батьківська сила і сила наших дітей, педагогів, яка тримає усіх нас разом, об’єднує душі і серця, завдяки матеріальній підтримці спонсорів допомагає нам бачити ту ціль, яка передбачає допомогу хворим дітям. Хотілося б, щоб суспільство надавала цьому питанню більше уваги, тоді б цей процес був би швидшим. Від імені усього педагогічного складу, батьківського комітету і наших дітей ми вдячні Вам за розуміння, підтримку і допомогу», – сказала Валентина Бондар, керівник громадської організації «Серце матері».

На заході з нагоди передачі спеціалізованого обладнання, крісел і візків для дітей з обмеженими можливостями були присутні: священик Сергій, керівник відділу соціального служіння і благодійності херсонської єпархії УПЦ, Богдан Руденко, заступник директора обласного центру соціальної служби сім’ї, дітей і молоді, і голова Благодійного фонду Устин Мальцев.

Керівник відділу соціального служіння і благодійності Херсонської єпархії УПЦ, священик Сергій відмітив: «Ми вважаємо, що через таких дітей впливає Господь на інших людей, щоб вони були більш милостивими, більше проявляли почуття любові і благодійності до ближніх. У нас є можливість завдяки нашим партнерам, іншим зарубіжним церквам, передати обладнання, але на те, щоб привезти його, теж потрібні кошти, адже це людська праця. Ми не мали коштів транспортувати обладнання і ми звернулися до фонду Устина Мальцева з проханням допомогти нам. Ми зверталися до багатьох людей, але мало хто хоче виділяти кошти на благодійність. Дуже приємно, що робітники фонду є нашими постійними партнерами, які чим можуть допомагають нам робити ті фундаментальні речі, які приносять величезну користь».

Херсонська міська громадська організація «Серце матері» займається вкрай важливою, надзвичайно тонкою у психологічному плані діяльністю – реабілітацією дітей-інвалідів з різними вадами психічного розвитку (синдромом Дауна і ДЦП). Вона об’єднує сім’ї, захищає права дітей з вадами фізичного і психічного розвитку, а також права їх батьків.

«Найголовніше – це те, що сьогодні благодійники, громадські організації, суспільство починають працювати як один механізм для здійснення добрих справ. Варто відзначити, що ця категорія дітей дуже важка, і не багато організацій хочуть допомагати та підтримувати їх. Але чужих дітей не буває! І наше завдання у цій спільній справі полягає в тому, щоб розпочати системну роботу з цією групою дітей, максимально сприяти їхньому комфортному життю разом з нами», – сказав Устин Мальцев, голова благодійного фонду.

Богдан Руденко, заступник директора обласного центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді, також виступив зі словами: “Діти з обмеженими можливостями потребують багато зусиль. Передача спеціалізованого обладнання дітям – це не великий внесок, але завдяки цьому вони зможуть стати ближче до соціуму і дещо спроститься робота педагогів і матерів. Якби ж було більше організацій, які б хотіли об’єднатися для допомоги дітям! Саме це об’єднання зусиль здатне вирішити будь-яку проблему у суспільстві. Добре те, що приєдналася церква і допомогла передати спеціальні візки до організації. Ми вдячні Устину Мальцеву, який сприяв транспортуванню візків до кінцевого пункту призначення. Адже навіть для цього потрібні кошти. Разом з громадськими організаціями, з державними структурами ми робимо дуже корисну справу».


Галерея (8 фото)

* Для перегляду клікніть на фото