Благодійники подарували дітям кольоровий куточок в Львівській лікарні 8 Червня 2012 14:31

В рамках соціального арт-проекту «Фарби життя» волонтери від Асоціації благодійників України розфарбували приміщення Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні. В  день міжнародного захисту дітей фарби компанії «ЗІП» в умілих руках художників та волонтерів подарували дітям сонячний настрій і різнокольорове приміщення з неймовірними малюнками.

Головне завдання всеукраїнського арт-проекту «Фарби життя» – вдосконалити облаштування приміщень, де знаходяться діти, зробити ці приміщення більш комфортними і  естетично привабливішими. Київський пологовий будинок №2 став першим, хто взяв участь у соціальному арт-проекті та показав, як може кольорово перетворитися лікарняний простір.

Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук подякував за співпрацю медичним закладам, які погодилися взяти участь у цьому проекті. «Об’єднуючи зусилля благодійників, волонтерів, бізнесменів, і просто не байдужих людей, ми можемо навіть сіру буденність зробити яскравою, додати гарного настрою і таким чином сприяти одужанню пацієнтів наших лікарень».

Охоче взяли пензлики у руки волотери – представники конкурсу «Міс Львів» та міс «Львів 2012» БогданаПримак та моделі агенції «Ok`smodels», а також одні з кращих моделей України – Світлана та Оксана Павлюк і капітан команди чемпіонів світу по футболу «Спеціально олімпіади» Роман Габа».

«Місія заходу полягає у покращенні психологічного стану дітей під час перебування у травмпункті. Позитивні та яскраві кольори створюють відповідний настрій і відволікає діточок від сумної причини їхньої появи у лікарні. Натомість сірість наганяє на мене депресію, а уявіть як відчувають себе дітки» – розказав голова громадської організації «САМІ» Андрій Породко.

Партнери проекту – Асоціація благодійників України, видавництво «Глоуберрі Букс», Український форум благодійників, журнал «Домашний очаг», онлайн-співтовариство «Світ Мам», клуб mama.ua.