Черкаські музиканти збирали кошти на потреби хвостатих безхатьків 15 Червня 2012 14:57

Минулими вихідними у Черкасах допомагали собакам-безхатькам. Благодійний акустичний концерт зініціювали черкаські музиканти. Серед ідейних натхненників заходу – вокалістка Юлія Черняєва. За словами дівчини, черкаські музиканти зібралися гуртом, аби весело провести час і допомогти бездомним собакам – мешканцям притулку «Друг». На концерті не лише збирали кошти на потреби хвостатих безхатьків, а й заохочували черкасців брати песиків із притулку додому. 

Локація благодійного концерту – площа «Хрещатик Сіті». Мета – допомога мешканцям притулку для бездомних тварин «Друг». Грають гурти «Alice», «Люди Ветра», «ВМТ», «Соловей Мукусев», музиканти Олексій Хуторний, Сергій Бобров, Юлія Бунь-Волкотруб, Віктор Збіг, Юлія Черняєва та інші. Остання вокалістка є ідейною натхненницею благодійного концерту.
Юлія Черняєва, співачка, організатор заходу: «На Фейсбуці дуже часто мені приходили запрошення, що в інших містах відбуваються благодійні концерти за участю місцевих музикантів і я подумала, чому б не зробити це у нас, тим більше, що притулку дуже потрібна фінансова допомога».
Дівчина сама нещодавно взяла з вулиці чотирилапого друга. Песик на ім’я Ключик тепер у теплі і в добрі.
Юлія Черняєва, співачка, організатор заходу: «Він у нас жив у нашому мікрорайоні, ми його довго підгодовували і потім все-таки зважилися його забрати додому. Він дуже вихований, слухняний. Усім рекомендую брати собачок-дворняжок».
Розуміє проблеми чотирилапих і знаний собаколюб Сергій Бобров.

Сергій Бобров, музикант: «Собака допомагає людині вже 15 тисяч років, а ми що не можемо їй допомогти хоча б так. Хто ж їм допоможе, якщо не ми, і якщо цього не робити, ми не будемо європейською державою».
Решта музикантів також без зайвих вагань зголосилися допомогти собакам-безхатькам.
Юлія Бунь-Волкотруб, музикант: «Я взагалі ніколи не відмовляюся від благодійних концертів, взагалі ніколи. Тому що, якщо можеш якось допомогти, чому б цього не зробити».
Віктор Збіг, музикант: «Дуже люблю тварин. У моєї тещі дуже гарна собачка, дивлячись на неї, хочеться, щоб і іншим собачкам жилося так само добре, як і нашій».

Долучилися до проекту і пересічні містяни. Щоправда, через спеку охочих насолодитися концертом було не багато. Утім, чотирилапим не чисельна публіка допомагала охоче. Скринька швидко наповнилася «благодійними гривениками». Волонтери «Друга» допомозі радіють. Говорять, притулку не вистачає не лише грошей, а й робочих рук.
Леся Матвєєва, волонтер притулку: «У притулку зараз перебуває близько 450 собак. Рук не вистачає. Потрібно прийти погуляти з собаками, напоїти їх. Також нам не вистачає мисок для води, не пластикових, а залізних».
Цього вечора музиканти грали упродовж 3-х годин. За цей час організаторам заходу вдалося назбирати на потреби притулку 1296 гривень і 75 копійок.

«ВІККА-НОВИНИ»