На Чернігівщині відкриється соціальне підприємство для навчання дітей-сиріт 10 Липня 2012 19:08

В селі Комарівка Чернігівської області відкриється соціальне навчально-виробниче аграрне господарство для навчання фермерській справі дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки.

Основною метою проекту є включення сільської молоді – випускників інтернатних закладів для дітей-сиріт – у сільськогосподарське виробництво екологічно чистих продуктів.

Такий проект розпочав реалізовувати Всеукраїнський благодійний фонд «Крона» за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження».

На базі навчально-виробничого тепличного господарства будуть засвоювати навички аграрного бізнесу вихованці та випускники Комарівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. У теплиці вони разом із наставниками будуть вирощувати томати, огірки, зелень, квіти.

Окрім практичних навичок вирощування рослин в теплиці, діти отримуватимуть індивідуальні консультації і поради щодо організації власного бізнесу, будуть проводитись майстер-класи й навчальні семінари з питань фермерської діяльності, на які запрошуватимуться успішні підприємці області. Навчання допоможе молодим людям у подальшому працевлаштуванні та життєустрої в «дорослому житті», становленню власного аграрного бізнесу.

Учасниками програми стануть 50 молодих людей – випускників школи-інтернату.

Проект реалізовується за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження» в межах конкурсу «Сприяння соціальному підприємництву в Україні».

Джерело: «Громадський простір»